KONFLIKT? Petter Northug får støtte av lagkameratene etter at han måtte forklare seg i påsyn av hele landslaget etter å ha uteblitt fra samling.
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KONFLIKT? Petter Northug får støtte av lagkameratene etter at han måtte forklare seg i påsyn av hele landslaget etter å ha uteblitt fra samling. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Ekkelt og brutalt

Northugs lagkamerater sammenlikner «skoleretten» med mobbing.

||| (Dagbladet): Flere av langrennsløperne reagerer på måten Petter Northug ble behandlet på da han måtte stå skolerett for ledelsen etter å ha uteblitt fra fellessamlingen nylig.

I går fortalte TV 2 at Northug jr likte dårlig å måtte unnskylde fraværet sitt foran en samlet tropp, og at det hadde gått så hardt inn på ham at det kunne få konsekvenser for landslagsframtiden.

Tidligere landslagsløper Odd-Bjørn Hjelmeset sammenlikner opptrinnet med mobbing på arbeidsplassen.

- Dette er en sak som sportssjef Åge Skinstad og trener Morten Aa Djupvik burde tatt og løst med Petter på bakrommet. Jeg har full forståelse for at Petter føler seg skuffet over måten han ble behandlet på. For å være ærlig så er dette lite gjennomtenkt av Åge Skinstad. Vi liker jo innimellom å sammenligne oss med arbeidslivet og der tror jeg en slik behandling kalles mobbing, sier Hjelmeset til TV 2 Sporten.

Spilte fotball
Northug uteble fra samlingen på grunn av sykdom, men havnet i trøbbel med ledelsen da det samtidig dukket opp bilder av ham i fotballkamp med Mosvik IL tirsdag - mens samlingen fortsatt pågikk.

Langrenn.com møtte Northug rundt tiden da landslagssamlingen ble avsluttet. Verdens beste langrennsløper kom til Oslo dagen etter fotballkampen og deltok i et fellesmøte og et rulleskirenn i forbindelse med siste dag av samlingen.

- Jeg har vært såpass syk at jeg kjente det litt nedi bakkene her. For meg gjelder det å ta alle forhåndsregler uansett årstid. Selv nå når det er «off season» må en gjøre alt rett. Jeg synes ikke det var riktig å dra til Oslo på samling når jeg ikke følte meg 100% frisk. Da kunne det blitt verre, sa Northug.

Forhør
Men da landslagsledelsen fikk høre at Northug hadde spilt fotball, likte de det dårlig.

Martin Johnsrud Sundby beskriver behandingen av OL-vinneren som «rå» og «brutal».

- Jeg ble rett og slett tatt på senga, jeg var ikke forberedt på dette — og burde sagt ifra. Jeg opplevde «forhøret» av Petter med 25 andre løpere til stede som ekkelt. Jeg vet med meg selv at jeg hadde følt meg lite komfortabel i den situasjonen, sier han til TV 2 Sporten.

Landslagstrener Morten Aa Djupvik sa i går at han forstår at Northug oppfattet hendelsen som ubehagelig, men at han ikke angret måten saken ble løst på.

Petter selv ville ikke kommentere saken overfor TV 2, mens pappa John svarte «ingen kommentar» på spørsmål om sønnen kunne komme til å droppe landslaget på grunn av dette.

Hverken sportssjef Åge Skinstad, trener Morten Aa Djupvik, John Northug eller Petter Northug selv har foreløpig besvart Dagbladets henvendelser.

UBEHAGELIG: Odd-Bjørn Hjelmeset og Martin Johnsrud Sundby likte ikke «forhøret» av Petter Northug. 
Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
UBEHAGELIG: Odd-Bjørn Hjelmeset og Martin Johnsrud Sundby likte ikke «forhøret» av Petter Northug. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer