Ekle bilder: Kollapset

Alt gikk i svart for olympisk mester Victoria Carl på oppløpet i Ruka. - Jeg mistet følelsen i beina, sier hun til Dagbladet.

KOLLAPS: Victoria Carl måtte ha hjelp fra lagvenninne Katharina Hennig og helsepersonell for å stå på beina og komme seg ut av målområdet i Ruka. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet
KOLLAPS: Victoria Carl måtte ha hjelp fra lagvenninne Katharina Hennig og helsepersonell for å stå på beina og komme seg ut av målområdet i Ruka. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer
Publisert

RUKA/OSLO (Dagbladet): Victoria Carl (27) ble juniorverdensmester i langrenn allerede som 17-åring og herjet enda mer med to nye VM-gull som 19-åring i Almaty i 2015, da hun triumferte foran Ebba Andersson, Natalja Neprjajeva og en rekke toppløpere.

Forventningene om å bli en ny langrennsdronning, har hun imidlertid aldri levd helt opp til på seniornivå, og lagvenninna Katharina Hennig (26) har bykset forbi som Tysklands ener.

Men under vinter-OL i Beijing kunne de samme juble for et overraskende OL-gull på lagsprinten. Carl og Hennig supplerte dessuten medaljefangsten med sølvmedalje på kvinnestafetten. Ved begge tilfellene slo de forhåndsfavorittene fra Sverige - og også Norge.

Kollapset

Det klarte imidlertid ikke Carl i helga, men ingen kan anklage 27-åringen for å ikke ha gått helt i kjelleren da hun gikk i mål til 14. plass på jaktstarten i Ruka i går.

TV-bildene viste at Carl ristet og skalv i målområdet, og det kunne se ut som hun hyperventilerte mens lagvenninna Katharina Hennig holdt henne oppreist.

Dagbladet observerte at hun måtte ha hjelp av to i det tyske støtteapparatet for å komme seg ut av målområdet. Hun ble fraktet til skifte/varmerommet og var fortsatt ustø da hun kom ut ti minutter seinere.

- Jeg gikk helt tom i den siste bakken. Tom for energi. Jeg husker ikke at jeg gikk over mållinjen, forteller Victoria Carl til Dagbladet.

KOLLAPS: Victoria Carl måtte ha hjelp fra lagvenninne Katharina Hennig og helsepersonell for å stå på beina og komme seg ut av målområdet i Ruka. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet
KOLLAPS: Victoria Carl måtte ha hjelp fra lagvenninne Katharina Hennig og helsepersonell for å stå på beina og komme seg ut av målområdet i Ruka. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Mistet følelsen i beina

- Det virket som du trengte hjelp i målområdet?

- Ja, jeg kunne ikke kjenne følelsen i beina mine. Jeg fikk ikke nok oksygen, og jeg klarte ikke å stå på egne bein uten hjelp.

- Er dette en ny opplevelse for meg?

- Det er nytt for meg, men jeg vet at jeg kan gå over grensa mi og at slikt kan skje, sier den tyske 27-åringen og legger til:

- Jeg er glad for at jeg klarte å pushe over grensa.

Flytter grensa

Mandag formiddag var Dagbladet i kontakt med Tysklands langrennssjef Peter Schlickenrieder.

Han forteller at det går helt fint med Carl dagen derpå kraftanstrengelsen og kollapsen i målområdet.

- Ja, det går fint med Victoria. Det var en hard konkurranse og hun var veldig sliten i mål, men hun var bra igjen etter fem minutter, hevder Peter Schlickenrieder overfor Dagbladet.

BARIS: Johannes Høsflot Klæbo viser muskler etter en feilfri sesongåpning i Ruka, Frida Karlsson ble satt ut av lyder inne på arenaen og Emil Iversen gikk gjennom pressesonen uten å snakke med journalistene. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

- Er dette en normal reaksjon for henne?

- Ja, når hun er i god form, så klarer hun å pushe seg skikkelig hardt og noen ganger til og med over grensa, slik som i dette tilfellet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer