VANT FINNMARKSLØPET: Sigrid Ekran gjentok bedriften fra 2014 i Finnmarksløpet da det ble avsluttet fredag. Ingen var i nærheten av å hamle opp med 35-åringen.
Foto: Samuel Bay / NTB scanpix
VANT FINNMARKSLØPET: Sigrid Ekran gjentok bedriften fra 2014 i Finnmarksløpet da det ble avsluttet fredag. Ingen var i nærheten av å hamle opp med 35-åringen. Foto: Samuel Bay / NTB scanpixVis mer

Ekran vant Finnmarksløpet for andre år på rad

Ingen i nærheten.

Sigrid Ekran gjentok bedriften fra 2014 i Finnmarksløpet da det ble avsluttet fredag. Ingen var i nærheten av å hamle opp med 35-åringen.

Ekran vant løpet for første gang i 2014, men sikret seg en ny triumf fredag. Før 2014 var hennes beste plassering en 2.-plass.

Trønderen parkerte konkurrentene og kom i mål 2 timer og 23 minutter foran Ralph Johannessen. Det tok ytterligere 1 time og 21 minutter før tredjemann, Kjell Brennodden, kom fram i Alta etter 1000 kilometer med hundekjøring.

Det har vært vanskelig forhold under deler av årets løp. Vind og snø har skapt problemer for flere rutinerte deltakere, men Ekran har taklet forholdene godt.

- Jeg har veldige gode «stormhunder» som bare synes det er morsomt når det skjer litt. Da jeg stoppet for å fjerne snø og is fra hundenes øyne, var de så ville etter å komme videre at ankeret løsnet og jeg hang etter sleden. De liker når det skjer noe, sa Ekran.

(NTB)