Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ekranes ingen målestokk for RBK

Videre etter transportetappe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg er enkelt videre til tredje runde i intertotocupen. Ekranas ble slått 4-0 søndag, sammenlagt vant RBK 7-1.

Etter 3-1-seier i en svak førstekamp i Litauen var det ikke mange som ventet noe annet enn avansement før søndagens kamp. Kanskje det var derfor bare 4986 tilskuere tok turen til Lerkendal.

De som valgte å trosse det trønderske sommerregnværet fikk se en delvis kjedelig første omgang, etterfulgt av 45 målrike sisteminutter.

Didier Konan Ya sto for første omgangs eneste nettkjenning da han headet Marek Saparas frispark i mål etter et kvarters spill. Men så stilnet Rosenborg-angrepet i en halvtime.

Etter hvilen eksploderte det i hvitt. Steffen Iversen og Yssouf Koné slo til med to kjappe mål like etter sidebytte. Iversen raste gjennom Ekranas-forsvaret før han hamret ballen i mål, mens Konés 3-0-scoring kom etter en corner han selv skaffet.

Med 3-0 i søndagens kamp og 6-1 sammenlagt var iallfall spikeren hamret godt ned i kista. Koné ble tomålsscorer da han sørget for et ydmykende resultat for Ekranas like før slutt. Unggutten Albert Berbatovci sto for framspillet.

Ekranas ble aldri en reell målestokk for Rosenborg. Drømmen om spill i UEFA-cupen lever på Lerkendal.

(NTB)

ENKEL DAG PÅ JOBBEN: Yssouf Koné og Steffen Iversen sørget for tre av målene da Rosenborg slo Ekranes 4-0 på Lerkendal i ettermiddag. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
ENKEL DAG PÅ JOBBEN: Yssouf Koné og Steffen Iversen sørget for tre av målene da Rosenborg slo Ekranes 4-0 på Lerkendal i ettermiddag. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer
image: Ekranes ingen målestokk for RBK

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!