HYLLET:  Etter å ha vunnet Tour de France i 1996 ble Bjarne Riis, med kona Mette, hyllet i åpen Lincoln i Københavns gater. Den idyllen har senere vist seg å være en løgn. Arkivfoto: Brian Karmark / SCANPIX DANMARK
HYLLET: Etter å ha vunnet Tour de France i 1996 ble Bjarne Riis, med kona Mette, hyllet i åpen Lincoln i Københavns gater. Den idyllen har senere vist seg å være en løgn. Arkivfoto: Brian Karmark / SCANPIX DANMARKVis mer

Eks-kona: - Bjarne gjemte EPO i kjøleskapet hjemme

Visste alt om syklistens dopingbruk.

(Dagbladet): I 2007 innrømmet Bjarne Riis at han hadde dopet seg fra 1993 til 1998. Dansken vant Tour de France i 1996, men var da dopet på EPO.

Hans kone på den tiden, Mette Riis, innrømmer nå at det var vanskelig å bære hemmeligheten om at mannen dopet seg i så mange år.

- Jeg visste godt at han brukte det. Han oppbevarte det i kjøleskapet. Da han startet å bruke det var jeg ikke enig med han i det hele tatt. Jeg sa: «Du er gal, du kommer til å bli tatt», forteller Bjarne Riis sin eks-kone i et stort intervju i bladet Ude og Hjemme.

Bjarne Riis er i dag sjef for det danske sykkellaget Tinkoff-Saxo, hvor Alberto Contador er den største stjernen.

Måtte fortelle sønnene Ifølge bladet er det første gang på 17 år at Mette Riis snakker om temaet.

I intervjuet forteller hun at det var hun som måtte fortelle parets to sønner om hva pappen hadde drevet på med, da han i 2007 fortalte om dopingen.

- Jeg var veldig ukomfortabel med å måtte lyve i så lang tid. Men jeg følte at jeg ikke hadde noe valg. Gjennom alle de årene som familie og venner spurte meg, så var jeg nødt til å svare nei, sier eks-kona i intervjuet.

Mette Riis snakker også ut om Bjarne Riis sitt forhold til den danske håndbalbaben Anne Dorthe Tanderup.

Riis' utroskandale Etter at Bjarne Riis hadde vunnet Tour de France i 1996, dro han videre til OL i Atlanta uka etter.

Det var der affæren mellom Riis og Tanderup startet, og Mette Riis forteller at hun merket en betydelig endret oppførsel hos ektemannen da han kom hjem.

- Han var mye borte, og når han var hjemme, så var han ikke tilstedeværende i det hele tatt. Det var ingen intimitet, og det var slutt på kyssing og klemming. Jeg forsøkte å spørre han flere ganger om noe var galt, men da unnskyldte han seg med at det var presset fra å vinne Tour de France. Så jeg respekterte det, forteller Mette Riis til Ude og Hjemme.

Til tross for dette mistenkte hun ikke utroskapen. Selv ikke da Bjarne Riis insisterte på at de skulle dra og se det danske landslaget med Anne Dorthe Tanderup på laget.

Paret ble skilt i 2007, og Riis giftet seg senere med Tanderup.

NY KONE:  Bjarne Riis startet en affære med den danske håndballstjernen Anne Dorthe Tanderup under OL i 1996. Foto: AP Photo / Alessandro Trovati / NTB Scanpix
NY KONE: Bjarne Riis startet en affære med den danske håndballstjernen Anne Dorthe Tanderup under OL i 1996. Foto: AP Photo / Alessandro Trovati / NTB Scanpix Vis mer