VANT: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United slo Reading i FA-cupen. Foto: NTB scanpix
VANT: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United slo Reading i FA-cupen. Foto: NTB scanpixVis mer

Eks-lagkamerat: - Jeg er sjalu på Solskjær

John O’Shea var Ole Gunnar Solskjærs lagkamerat i en årrekke.

  • Manchester United - Reading 2-0

John O'Shea hadde en lang og suksessfull karriere i Manchester United. Etter at han gikk gradene i Waterford Bohemians og Manchester Uniteds-ungdomslag, spilte forsvarsspilleren nesten 400 kamper for de røde djevlene mellom 1999 og 2011.

Det var, mildt sagt, suksessfulle år. Klubben tok fem ligagull, vant Champions League og løftet FA cuptrofeet.

I et lag proppet av stjerner, var O'Shea neppe den som tok mest plass, men han var en viktig brikke for sir Alex Fergusons mannskap. En ekte klubbspiller, sliter og en hardhaus du alltid kunne stole på at leverte.

Raskt hentet fra minnet er det vanskelig å glemme tunnelen på Luis Figo, vinnermålet mot Liverpool på Anfield i Fergie-time og chippen mot Arsenal som høydepunkter fra karrieren.

SOLSKJÆR: Sportsjournalist i Dagbladet, Øyvind Godø, har fulgt både nordmannens trenerkarriere og Manchester United over lang tid, og tror Solskjær har det som kreves for å lykkes i storklubben. Video. Kristoffer Løkås. Bilder: NTB Scanpix. Vis mer

Sjalu på Solskjær

O'Shea og Ole Gunnar Solskjær spilte sammen i Manchester United, og i dag møtes de igjen når Reading og Manchester United barket sammen i FA-cupen.

John O’Shea aktet å gi Ole Gunnar Solskjær en smekk på lanken i det som, mest sannsynlig, kommer til å være siste gang 37-åringen knyter på seg skoa og løper ut på Old Trafford-gresset, men måtte til slutt se seg slått.

Til Daily Mail avslører O'Shea at han har tekstet med både Michael Carrick og Mike Phelan etter at Ole Gunnar Solskjær tok over Manchester United-jobben, og at han selv har en drøm om å bli manager etter at spillerkarrieren er over.

- Jeg er sjalu på Ole, sier han til Daily Mail.

O'Shea-fortsetter:

- Bare se på det laget Manchester United har og hvilken klubb det er. For en mulighet dette er for ham. Min drøm er å lede landslaget eller et så godt lag som mulig. For meg hadde det ultimate vært å lede Manchester United eller Irland, sier O'Shea.

Burde håndtert det bedre

Manchester United har slitt etter at sir Alex Ferguson ga seg som manager for klubben. Verken David Moyes, Louis van Gaal eller José Mourinho greide å få Manchester United tilbake til der de hører hjemme.

O'Shea forteller til Daily Mail at han er skuffet over måten klubben håndterte situasjonen på:

- Alle visste at det kom til å bli vanskelig, men jeg trodde at de skulle håndtere det bedre. Det er vanskelig å treffe blink umiddelbart, men når man ser på klubbens historie og finansielle muskler bør du forvente at de er mye nærmere å kjempe om titler, sier Iren.

O'Shea innrømmer at det har vært tøft å følge klubben de siste åra, men at han tror at Solskjær nå har greid å snu den vonde trenden:

- De er på rett kjøl igjen. Ole har kommet inn og fått smilene tilbake. Han var veldig profesjonell som spiller, og jeg så opp til ham. Han tok vare på seg selv og hadde stor respekt innad i gruppa.

Kan bli

Det er allerede blitt spekulert mye i hvem som blir Manchester Uniteds neste manager. Solskjær skal etter planen «bare» være sjef til sommeren, men har selv sagt at han er interessert i å beholde jobben lenger.

O'Shea mener det i så fall blir et helt annet press på nordmannen.

- Solskjær er den perfekte manageren for klubben akkurat nå. Han kan få roet ned situasjonen og få klubben tilbake på vinnersporet. Han kommer også til å være en av favorittene når det blir bestemt hvem som tar over etter sesongen. I så fall kommer det til å bli et helt annet press på Ole. Nå er han bare en midlertidig manager, men hvis han får jobben fast og bruker mye penger på egne spillere, blir det et helt annet press.