Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Michael Schumacher

Eks-lagkamerat ville besøke «Schumi»: - Det har ikke noe for seg, verken for deg eller ham

Rubens Barrichello var på samme lag som Michael Schumacher i fem år. På den tiden ble de gode kompiser.

SKIULYKKE: Michael Schumacher skadet seg alvorlig i en skiulykke i 2013. Foto: Action Images / Crispin Thruston
SKIULYKKE: Michael Schumacher skadet seg alvorlig i en skiulykke i 2013. Foto: Action Images / Crispin Thruston Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 29. desember 2013 var Formel 1-legenden Michael Schumacher ute og kjørte på ski. Såkalt «offpiste» i de franske alper, falt 49-åringen og slo hodet i en stein.

Han ble kjørt til sykehuset i Grenoble i Frankrike, der han en stund kjempet for livet. Han ble senere holdt i kunstig koma. Ni måneder senere ble han skrevet ut fra sykehuset, men behandlingen skulle fortsette. Tyskerens manager uttalte den gang at han sto foran «en lang og tøff kamp».

KOMA: Video viser Schumacher på ski i Madonna di Campigilo i Italia i 2006. Formel 1-legenden Michael Schumacher pådro seg ifølge flere medier hjerneblødning da han var utsatt for en skiulykke i de franske alper. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Det blir iblant skrevet ett og annet om Schumacher, men alt i alt vet vi lite om hans helsetilstand, selv drøye fire år etter ulykken. Familien har nemlig holdt kortene tett til brystet, og skjermer Schumacher så godt de kan fra offentligheten.

Venner

En tidligere lagkamerat og venn av Schumacher, brasilianske Rubens Barrichello, sier i et større intervju med Globo at han har forsøkt å få treffe mannen han var på samme lag med.

- Jeg har spurt om jeg kan få treffe ham, men svaret jeg fikk var at «det har ikke noe for seg, verken for deg eller Michael», sier han ifølge Mundo Deportivo.

Barrichello har elleve Formel 1-seiere i karrieren. I 2000 signerte han for Ferrari, samme lag som Schumacher. Der var de to lagkamerater gjennom fem år, og ble gode venner.

KOMPISER: Michael Schumacher og Rubens Barrichello var lagkamerater i fem år. Foto: AP Photo/Steve Holland
KOMPISER: Michael Schumacher og Rubens Barrichello var lagkamerater i fem år. Foto: AP Photo/Steve Holland Vis mer

Barrichello ble også nummer to i VM-serien to ganger.

Schumacher har vært verdensmester i Formel 1 sju ganger. Han har 91 seire på 307 starter.

- Handler om verdighet

Schumachers agent, Sabine Kehm, forklarte i desember hvorfor de kommer med så få detaljer om Schumacher.

- Alle forstår situasjonen. Det handler om verdighet, sa Kehm til L'Equipe, som hadde dedikert store deler av sin avis til Schumacher på dagen fire år etter ulykken.

Selv som Formel 1-kjører, satte Schumacher selv en klar linje mellom hva som var privat og hva som var for offentligheten. Dette prøver familien å holde fast ved også nå.

Det har nemlig versert mange rykter om hvordan Michael Schumacher har det. Dette har handlet om alt fra at han kan gå igjen, til at han ikke har språk. Men familien selv har vært stille, og gitt omverdenen liten informasjon om hvordan det står til med ham.

- Det som kan sies er at familien virkelig verdsetter sympatien fra fansen. Folk må ha forståelse for at helsetilstanden ikke blir delt offentlig, sier Kehm.

Reagerte på hemmeligholdet

Enn så lenge bor 48-åringen fortsatt i sitt hjem ved Genèvesjøen i Sveits.

Sveitsisk Formel 1-ekspert og journalist Roger Benoit er blant dem som har reagert på hemmeligholdet rundt superstjerna.

- Den store skandalen er hvordan familien har håndtert denne situasjonen. Det hadde holdt med en liten oppdatering. Folk lurer på hvordan han har det, så gi dem noe. Spør du meg, er det en skandale, uttalte Benoit.

Hans tidligere manager, Willi Weber (75), har også reagert på mangelen på konkrete rapporter.

- Jeg mener det er veldig uheldig at Michael sine fans ikke får vite noe om helsen hans. Hvorfor forteller ingen sannheten? sa Weber, gjengitt i TZ, Blick og andre medier fra Sveits og Tyskland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!