Eks-Liverpool-stjerne dømt til fengsel

Dean Saunders ble toppscorer og vant FA-cupen med Liverpool i 1991/92-sesongen. Nå er den tidligere fotballspilleren dømt til ti ukers fengsel for fyllekjøring.

DØMT: Dean Saunders. Foto: NTB Scanpix
DØMT: Dean Saunders. Foto: NTB ScanpixVis mer

Saunders ble stanset i Chester sør for Liverpool i midten av mai. Utover fengselsstraffen på ti uker blir 55-åringen fratatt førerkortet i 30 måneder. I tillegg må han betale sakskostnader.

Da dommen ble avsagt, la dommer Nicholas Sanders ikke skjul på hva han mente om den tidligere angrepsspilleren.

- Gjennom hele denne saken har du vist deg å være arrogant og trodd at din tidligere og nåværende status i offentligheten gir den rett til å heve deg over loven, sa dommeren.

- I virkeligheten er det motsatt. Noen som er i offentlighetens søkelys, kan forvente en avskrekkende dom når de blåser i loven, fortsatte han.

Liverpool satte ny overgangsrekord for en britisk spiller da de hentet Saunders fra Derby i 1991. Overgangssummen lød på 2,9 millioner pund, som tilsvarer 31,9 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Saunders scoret elleve mål på 42 kamper og ble med det Liverpools toppscorer i 1991/92-sesongen. Deretter meldte han overgang til Aston Villa. Spissen fikk 75 landskamper for Wales.