Eks-RBK\'ere fikset FFK-fest

Tre tidligere RBK-spillere ordnet tre Fredrikstad-poeng på Lerkendal. Men Drillo var skuffet.

Molde - Vålerenga 1-3: Fikk kjeft - snudde kampen

Lyn - Start 1-1: Henning Berg: - Mye å jobbe med

Ham-Kam - Aalesund 2-1: Straffet på Hamar

Odd - Bodø/Glimt 2-1: Dobbel Hoff reddet Odd

Viking - Lillestrøm 3-1: Rösler: - Skadet Kippe med vilje

1. divisjon: Sogndal tapte på hjemmebane

Bli oppdatert: Alt om Tippeligaen

Bli manager: Mitt drømmelag 2005

GJENNOMBRUDD: Her er trønderen som gliste aller breiest på Lerkendal i dag: Keeper Steinar Sørlie. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
GJENNOMBRUDD: Her er trønderen som gliste aller breiest på Lerkendal i dag: Keeper Steinar Sørlie. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

Konkurranse: Er din fotballtatovering Norges tøffeste?

(Dagbladet.no): Rosenborg-Fredrikstad 0-1. Det var morsommere å være tidligere Rosenborg-spiller enn RBK\'er anno 2005 i kveld.

Lars Blixt fikk aldri tillit over tid som RBK-back. I kveld scoret han kampens eneste mål på straffespark etter 58 minutters spill.

Steinar Sørlie er trønder og var innom Rosenborg tidlig i karrieren. I dag drev Fredrikstads sisteskanse trøndere på bane og tribune til vanvidd. 30-åringen reddet det som kom - både fra go\'føtter og smarte hoder. Frode Johnsen, Roar Strand, Ørjan Berg og Alexander Ødegaard prøvde seg gang på gang. Men etter som kampen skred fram, kunne Sørlie smile stadig breiere. Og de sorte og hvite kunne ikke annet enn å rise på hodet.

Den ene gangen Steinar Sørlie ikke strakk til, hadde han en annen eks-rosenborger i ryggen: Tor Trondsen. Fredrikstad-stopperen sto på streken og stanget ut Johnsen-nikken som de fleste på Lerkendal så i mål.

Tung start

Rosenborg står nå med fire poeng på tre serierunder etter uavgjort hjemme mot Aalesund i seriepremieren og en heldig seier mot Bodø/Glimt sist.

Rosenborg-trener Per Joar Hansen er fullstendig klar over at spørsmålene vil komme. Om RBK, hans rolle, sesongåpningen, spillet som lugger og sjansene som sløses bort.

Men Hansen tenker ikke noe på presset som helt sikkert vil komme i dagene som kommer. Det er i alle fall det han sier.

- Nei, det tenker jeg ikke på, sier Per Joar Hansen til NRK1.

- I dag er vi ikke heldige og ikke dyktige nok i avslutningsfasen. Gutta gjør en kjempebra fotballkamp, men klarer ikke å få ballen i mål. Det må vi øve mer på, fortsetter Hansen.

Fredrikstads seier på Lerkendal var langt fra fortjent. Det var både den ene og andre enig i:

- Vi er heldige, innrømmer Egil Olsen. FFK-treneren gledet seg stort over at Trondheims-besøket ga tre poeng, men pekte også på at hans lag har mye å jobbe med.

- Jeg har mer å ta tak i, jeg, enn det Rosenborg-trenerne har. Jeg er skuffet over det vi presterer når vi ligger i forsvarsboksen, sier Drillo til NRK.

Gjennombruddet

Men det er ikke mulig å være skuffet over det Steinar Sørlie gjorde i dag.

- Han fikk et gjennombrudd i dag, sier Drillo.

Selv var Sørlie et eneste stort smil.

- Nå er jeg østfolding, sier trønderen med dagens største glis.

Trepoengeren førte Fredrikstad opp på andreplass i Tippeligaen - helt i ryggen på Start. Og Sørlie er overbevist om at Fredrikstad-fansen har mye å glede seg til utover sesongen.

Om Sørlie kommer til å toppe kveldens opplevelse, skal vel holde hardt.