SUPERLAG: Thor Hushovd og Philippe Gilbert (høyre) skal kjøre sammen for BMC neste sesong.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix .
SUPERLAG: Thor Hushovd og Philippe Gilbert (høyre) skal kjøre sammen for BMC neste sesong. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix .Vis mer

Eks-sjefen raser mot Gilberts lagskifte

Omega Pharma-Quick Step føler seg lurt.

Sjefen i neste års belgiske storlag, Omega Pharma-Quick Step, føler seg lurt av Philippe Gilbert (29). Stjernesyklisten avslørte fredag at han sykler for BMC neste sesong.

Patrick Lefevre, som fra neste år er sportssjef i det nye, storsatsende, belgiske profflaget, slakter Gilberts begrunnelser for ikke å skrive under for dem.

- På torsdag snakket jeg med Gilberts agent. Vi snakket om betingelsene da han plutselig sa at Gilbert ikke ville kjøre for oss av tåpelige årsaker. Blant annet ble vår konflikt med UCI om radiokommunikasjon trukket fram, sier Lefevre til den belgiske avisen Sporza.

Gilbert kommer i stedet til å danne et fryktinngytende lag med blant andre årets Tour de France-vinner Cadel Evans og treningskameraten Thor Hushovd.

- Jeg er ikke så overrasket. Alle kjenner til ryktene om BMC. Men jeg føler at han har holdt oss for narr, legger Lefevre til.

Sportssjefen hadde regnet med å få med Gilbert på laget, ettersom Quick Step fra neste år slås sammen med deler av den belgiske mesterens nåværende lag, Omega Pharma-Lotto.

- Jeg fikk en forsikring om at Gilbert ville være en del av den nye laget. Han hadde kontrakt med dem, men den har han ikke respektert, hevder Lefevre.

Philippe Gilbert har hatt en strålende sesong på sykkelsetet. 29-åringen har blant annet vunnet klassikerne Liège-Bastogne-Liège, Amstel Gold Race og La Flèche Wallone i løpet av samme uke.

(NTB)