Eks-spiller med klar beskjed

Karina Sævik roser John Arne Riise: - Når du taper ti kamper, begynner det å slite på motivasjonen. Men han har gjort en bra jobb med å holde motivasjonen til de unge spillerne oppe.

PÅ FRAMMARSJ: John Arne Riise. Foto: Terje Pedersen / NTB
PÅ FRAMMARSJ: John Arne Riise. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
  • Norge - Albania, kl. 18.30 tirsdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Karina Sævik (26) og kvinnelandslaget i fotball forbereder siste kamp i VM-kvaliken mot Albania tirsdag. Norge er allerede klare for sluttspillet i Australia og New Zealand neste sommer.

Siden EM i sommer har den offensive spilleren Sævik byttet klubb fra Avaldsnes til Vålerenga. Avaldsnes forsøker å unngå nedrykk, mens Vålerenga skal slåss om gullet - i det som blir et sluttspill i begge ender av tabellen.

KLUBBSKIFTE: Landslagsspiller Karina Sævik har gått fra Avaldsnes til Vålerenga. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KLUBBSKIFTE: Landslagsspiller Karina Sævik har gått fra Avaldsnes til Vålerenga. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

For John Arne Riise (41) har det vært en bratt læringskurve på det øverste nivået i norsk kvinnefotball. Men Sævik er ikke i tvil om at Liverpools tidligere frontskikkelse har gjort mye bra som trener.

Til Dagbladet sier hun:

- Det er kjipt når du taper nesten hver kamp. Du tror du skal vinne. Når du taper ti kamper, begynner det å slite på motivasjonen. Men det er jo ikke hans feil med de spillerne som er til rådighet. Han har gjort det beste han har kunnet. Han har gjort en bra jobb med å holde motivasjonen til de unge spillerne oppe.

POSITIV OPPLEVELSE: Karina Sævik (t.v.) forteller at John Arne Riise (t.h.) er flink til å holde motivasjonen oppe. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
POSITIV OPPLEVELSE: Karina Sævik (t.v.) forteller at John Arne Riise (t.h.) er flink til å holde motivasjonen oppe. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer

Avaldsnes endte nest sist i grunnserien med elleve poeng. De fikk en opptur da de slo LSK Kvinner 2-1 søndag 21. august. Nå skal de seks siste lagene spille mot hverandre. Det samme skal de fire øverste, i et sluttspill som avsluttes i slutten av oktober.

Landslagsspiller Sævik forteller at hun byttet klubb, fordi hun befinner seg i en annen fase enn der Avaldsnes er.

- De skal utvikle unge spillere, og de skal utvikle laget. Jeg er 26 år og litt over det stadiet. Jeg har lyst til å være i en klubb der jeg kan vinne kamper og spille bra fotball.

TELLER NED: Karina Sævik (t.v.), Frida Maanum og Anja Sønstevold forbereder kampen mot Albania tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB
TELLER NED: Karina Sævik (t.v.), Frida Maanum og Anja Sønstevold forbereder kampen mot Albania tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Nettopp dette har Riise også vært klar på: Avaldsnes består av svært unge spillere, det er på ingen måte et fullmodent lag.

Den tidligere venstreback-giganten legger ikke skjul på at han gjerne skulle beholdt Sævik ut sesongen:

- Veldig trist å miste en så god spiller midt i sesongen, men dette er fotball. Denne overgangen er bra for begge parter med tanke på at hun bare hadde seks måneder igjen av kontrakten, sier han til klubbens nettside.

Riise omtaler Sævik som en strålende fotballspiller som hater å tape.

- Det var kjekt at de fikk en seier mot et lag som egentlig er mye bedre, sier Sævik om Avaldsnes' seier over LSK Kvinner.

- Jeg tror det ga mye motivasjon.

SIER FRA: John Arne Riise forklarer hvorfor han har fått nok av skriveriene om ham. Video: Rødt Kort Vis mer

Men nå handler det om landslaget. VM-sluttspillet i Australia og New Zealand spilles fra 20. juli til 20. august neste sommer. Albania-kampen er rein transportetappe for Norges nye trener, Hege Riise, og spillerne. Tida med Martin Sjögren er over.

- Det er greit å komme inn med noe nytt og friskt. Vi har fått en litt mer piff i laget, sier Sævik om det nye trenerteamet.

- De stiller krav, og det synes jeg er bra. Alle er spente, påpeker hun. Kampstart tirsdag: Klokka 18.30.

PS: Norge går direkte til VM som følge av seieren i gruppa. Belgia må ut i playoff. Dette unngikk Norge med 1-0-seieren over laget fredag.

VM-KVALIK

Norge981042-225
Belgia961249-719
Polen952221-917
Albania931514-2510
Kosovo92168-287
Armenia90091-640

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer