Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eks-spiller med raseriutbrudd mot Sjarapova

- Ekstremt sint og skuffet.

TATT FOR DOPING:  Maria Sjarapova virket svært berørt på mandagens pressekonferanse. Foto: NTB Scanpix
TATT FOR DOPING: Maria Sjarapova virket svært berørt på mandagens pressekonferanse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tennisstjerna Maria Sjarapova (28) testet positivt på det forbudte stoffet meldonium. I går la hun kortene på bordet under en sjokkartet pressekonferanse i Los Angeles.

Den tidligere tenisspilleren Jennifer Capriati (39) raser:

- Jeg er ekstremt sint og skuffet. Jeg måtte selv legge opp, og kunne ikke jukset - uansett. Jeg måtte kaste inn håndkleet og lide, tvitrer Capriati.

Hun ble selv tatt for marihuana i 1994, men kom tilbake. I 2004 ble hun tvunget til å legge opp på grunn av skader.

Utbruddet mot Sjarapova videreformidles av flere medier, deriblant ESPN.

- Jeg hadde ikke et team av leger som hjalp meg med å jukse - og omgå systemet - helt til vitenskapen fanget det opp, skriver Capriati, som har ni Grand Slam-titler.

TILSTÅR:  Mandagens pressekonferanse med Maria Sjarapova i Los Angeles var fylt til randen av journalister og fotografer. Foto: NTB Scanpix
TILSTÅR: Mandagens pressekonferanse med Maria Sjarapova i Los Angeles var fylt til randen av journalister og fotografer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men meningene er delte:

- Slapp av, folkens. Jeg har ikke alle fakta. Men jeg håper det er en ærlig misforståelse. Så vidt jeg vet var stoffet lovlig fram til og med 2015, skriver tennislegenden Martina Navratilova på Twitter.

Hyppig syk På pressekonferansen i går fortalte Sjarapova at hun har tatt meldonium siden 2006. Årsaken til at hun begynte var sykdom - som hyppig forkjølelse - og at det er diabetes i familien. Hun hadde uregelmessig EKG.

Produktet er utviklet i Latvia. Effekten er at det øker strømmen av blod gjennom hjertet.

30. september i fjor meldte det russiske antidopingbyrået Rusada at meldonium skulle forbys fra 2016. 22. desember fikk Sjarapova en mail fra det internasjonale dopingbyrået Wada med den samme informasjonen. Men hun åpnet aldri mailen.  

- Jeg har tatt dette stoffet lovlig i ti år. Men jeg har gjort en feil. Jeg vet at det vil få konsekvenser, men vil ikke ende karrieren min på denne måten, sa Sjarapova på pressekonferansen i går.

Hun testet positivt etter Australian Open i januar.

- Jeg håper jeg får sjansen til å spille tennis igjen. Jeg kan ikke klandre andre enn meg selv. Jeg har sviktet fansen.

Opphever avtale Sjarapova blir utstengt fra all tennis fra 12. mars mens saken granskes. Hun risikerer straff på inntil fire år. I så fall går hun glipp av Rio-OL i august.

Sjarapova har vært den best betalte kvinnelige idrettsutøveren i hele verden. Utstyrsgiganten Nike har midlertidig opphevet avtalen med superstjerna. Det samme gjelder det sveitsiske klokkemerket Tag-Heuer.

Den russiske tennispresidenten Shamil Tarpishchev utelukker ikke at Sjarapova kan spille i OL. Det kommer an på hvordan Wada oppfatter tennisspillerens bruk og påfølgende forklaring.

- Jeg tror hun kommer til å spille i OL. Vi får se hvordan dette utvikler seg, sier Tarpishchev til nyhetsbyrået Tass.

STOR KARRIERE:  Maria Sjarapova er ranket som den sjuende beste tennisspilleren i verden. Serena Williams topper. Foto: NTB Scanpix
STOR KARRIERE: Maria Sjarapova er ranket som den sjuende beste tennisspilleren i verden. Serena Williams topper. Foto: NTB Scanpix Vis mer