HARDT PRESSET: Kjetil Rekdal lever under et konstant press som Vålerenga-trener. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HARDT PRESSET: Kjetil Rekdal lever under et konstant press som Vålerenga-trener. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Eks-spillere ut mot Rekdal: - Han er ikke rett mann. Spillerne mistrives

Kjetil Rekdal smilte etter ungguttas prestasjoner mot Godset, men blir kritisert av tidligere medspillere og elever.

(Dagbladet): Steffen Iversen, Mini Jakobsen og Freddy dos Santos har alle et nært forhold til Vålerenga-trener Kjetil Rekdal, men kommer likevel med kritikk mot 47-åringen.

Jakobsen spilte sammen med Rekdal på det norske landslaget i storhetstiden, mens både Iversen og dos Santos har hatt Rekdal som trener i Vålerenga, blant annet da hovedstadsklubben ble seriemester i 2005.

De anerkjenner alle Rekdals fotballfaglige kompetanse sterkt, men nå er trioen usikre på om den forhenværende landslagskapteinen er riktig mann for å gjenskape topplaget Vålerenga.

Aller mest kritisk er Iversen, som bidro sterkt til Rekdals største trenertriumf da VIF vant ligagullet for elleve år siden.

- Jeg ser ikke for meg at Kjetil kan gjøre VIF til en toppklubb igjen. Han har hatt noen år på seg nå og ikke vært i nærheten av å bygge et topplag, selv om det er han som har hentet de fleste spillerne som er i stallen. Derfor er svaret mitt nei, jeg tror ikke Kjetil er rett mann, sier Iversen under TV 2s Fotballkveld.

- Spillerne mistrives sterkt. Man ser det i intervju, blant annet Kjetil Wæhler før kampen i dag. Det virker som misnøyen i spillergruppa er stor. Det er ikke bare i år, men noe som har ulmet over lang tid, hevder trønderen.

- Fryktelig dårlig opptreden Han skjønner lite av beslutningen om å vrake kaptein Christian Grindheim, som Iversen kjenner godt fra både klubb- og landslagsfotball.

- Grindheim er en av de beste spillerne i Vålerenga. Selvfølgelig bør han spille. For meg er det rart at han ikke er med. Jeg synes det er fryktelig dårlig opptreden av Kjetil å sette ut Grindheim av laget, sier Iversen.

- Det skaper egentlig bare flere problemer og mer søl i Vålerenga å sette ut kapteinen på den måten, mener trønderen.

Han får støtte av Mini Jakobsen.

- Det virker helt snålt. Jeg er fryktelig spent på hva Grindheim har sagt for å bli satt i skammekroken på den måten, forteller Mini.

Som Dagbladet skrev søndag kveld, vil Rekdal møte Grindheim mandag morgen.

- Jeg tror Christian, akkurat som Ghayas Zahid og Kjetil Wæhler, er klare igjen når vi møter Vidar i cupen til onsdag, sier Rekdal til Dagbladet.

Bekymret dos Santos Selv om konflikten med Grindheim kan løse seg i løpet av kort tid, er også klubblegenden Freddy dos Santos kritisk til utviklingen i Vålerenga.

- Engasjementet er borte i Vålerenga. Det er det jeg er bekymret for. Engasjementet har forsvunnet de siste årene under Rekdals ledelse. Klubben trenger friskt blod, spør du meg. Noe må gjøres, sier dos Santos.

- Alle er enige om at Vålerenga ikke har prestert godt nok de siste årene. Jeg er ikke for å sparke trenere, men man må spørre seg: Er det dette her VIF ønsker? Er dette godt nok? De må slutte å klage på økonomien. De har de beste forutsetningene når de kommer fra den største byen i Norge, mener Mini.

Vålerenga stilte et rekordungt lag mot Strømsgodset med ingen spillere over 26 år. De imponerte lenge, ledet 2-0 til pause mot Godset og hadde muligheter til å øke til 3-0.

Den gode kampplanen holdt imidlertid ikke helt inn. Godset snudde 0-2 til 3-2. Nå er Vålerenga tredje sist i Tippeligaen med ti poeng på tolv kamper.

MISNØYE? Steffen Iversen hevder Vålerenga-spillerne er misfornøyde med trener Kjetil Rekdal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MISNØYE? Steffen Iversen hevder Vålerenga-spillerne er misfornøyde med trener Kjetil Rekdal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.