Eks-statsminister refser Zoff

AC Milan-eier og tidligere statsminister i Italia, Silvio Berlusconi, er nådeløs i sin kritikk av landslagssjef Dino Zoff. - Amatørmessig, sier Berlusconi om Italias taktikk.

Berlusconi er en av de mektigste personene i italiensk fotball. Nå sier han i klare ordelag hva han mener om Dino Zoffs disposisjoner mot slutten av EM-finalen mellom Italia og Frankrike.

- Hvorfor plasserte ikke Zoff noen i nærheten av ham? Det var helt tydelig at det franske spillet var sentrert rundt Zidane.

Italia ledet 1-0 til det gjensto 51 sekunder av finalen. Franskmannen Sylvain Wiltord utliknet til 1-1 før David Trezeguet sørget for fransk EM-gull i første ekstraomgang. Berlusconi omtalte Zoffs disposisjoner som uprofesjonelle.

- Man kan ikke tillate en spiller som Zidane å gå hvor han vil. Selv en amatør kunne se at Zidane var umarkert de siste minuttene, sier Berlusconi ifølge nettstedet Onefootball.

Italias tidligere keeperhelt sa følgende da han fikk høre om Berlusconis utspill:

- Jeg kan ikke tro at en politiker kan si noe sånt. Jeg skal med glede svare på kritikken hans når jeg vet nøyaktig hva som ble sagt.

(Dagbladet.no)