Den menneskelige relasjonen

«Eks-svigerfars» plan for å hjelpe Heidi Weng tilbake

Når Ole Morten Iversen nå blir landslagstrener for Norges beste skijenter, blir det en spesiell trener-utøver-relasjon med Heidi Weng. Deres tette bånd fra fortiden kan forhåpentligvis være akkurat det Weng trenger.

VEIEN TILBAKE: Heidi Weng vant både Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt forrige sesong, men leverte sine svakeste resultater på lang tid i OL og avslutningen av sesongen. Årsaken til det er sammensatt. Grep må gjøres. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VEIEN TILBAKE: Heidi Weng vant både Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt forrige sesong, men leverte sine svakeste resultater på lang tid i OL og avslutningen av sesongen. Årsaken til det er sammensatt. Grep må gjøres. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL/BISLETT (Dagbladet): Heidi Weng vant både Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt for andre sesong på rad, men det er likevel noe som skurrer for 26-åringen fra Ytre Enebakk.

I vinter-OL i Pyeongchang ble ikke Weng bedre enn nr. 8 i noe renn og ble derfor vraket til kvinnestafetten, selv om hun var verdenscuplederen. Resultatene etter OL var enda svakere.

Underpresteringen under vinterlekene i Sør-Korea og konkurransene også etter det, er symptomer på noe mer enn bare en uheldig formsvikt.

Et viktig stikkord er trivsel. Landslagets mor i en årrekke og Wengs forbilde, Marit Bjørgen, legger ikke skjul på at Tour de Ski-dronningen har hatt sine utfordringer utenfor skisporet. Rognes-jenta tror Weng slår sterkt tilbake, om hun gjør et par justeringer.

- Jeg har ikke opplevd at Heidi har mistrivdes på laget, men det har vel mer med belastningen av veldig mye reising å gjøre, sier Bjørgen til Dagbladet.

- Hva må Heidi gjøre for å komme tilbake på sitt beste nivå og klare å lykkes også i mesterskap?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer