HENGES UT: Det franske svømmelandslaget tok sju OL-medaljer i London i 2012. Nå kommer det fram at noen av dm skal ha brukt kokain. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
HENGES UT: Det franske svømmelandslaget tok sju OL-medaljer i London i 2012. Nå kommer det fram at noen av dm skal ha brukt kokain. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB ScanpixVis mer

Eks-svømmer kommer med rystende dop-avsløringer

- Svømmefans hadde blitt overrasket dersom de fant ut hva som virkelig skjer bak kulissene før og etter en konkurranse.

(Dagbladet): Den tidligere svømmeren Amaury Leveaux ble sett på som sportens «bad boy» da han var aktiv. Nå har franskmannen skrevet en bok som vil ryste svømmesporten.

Det franske svømmelandslaget opplevde stor suksess i London-OL i 2012 med sju medaljer i bagasjen. Ifølge Leveaux skal flere av utøverne ha dopet seg - også under mesterskapet.

- Svømmefans hadde blitt overrasket dersom de fant ut hva som virkelig skjer bak kulissene før og etter en konkurranse, sier Leveaux ifølge franske Journal du dimanche.

Brukte kokain 29-åringen har gitt boka navnet: «Sex, Dop og Svømming: En svømmer bryter stillheten». Den kommer i butikkhyllene førstkommende onsdag, og det er mange i miljøet som får passet påskrevet.

Men det mest oppsiktsvekkende er at Leveaux hevder det blir brukt kokain i det franske svømmemiljøet. Han beskriver hvordan det narkotiske stoffet blir inntatt på fester og i forbindelse med konkurranser.

«Vi må ikke lukke øynene. Det er et dopingprodukt som gir deg en euforisk følelse. Du kjenner deg uslåelig, du orker å presse deg selv enda hardere, du forvandles til en kriger som er klar for alle utfordringer», står det å lese, et utsagn som garantert vil provosere mange.

Leveaux mener også at noen av trenerne kjente til bruken innad i laget. En av trenerne skal også ha advart de franske svømmerne mot å ta kokain fordi det ville bli aktuelt med en doptest dagen etterpå.

Anonyme Hele tiden unnlater svømmeren å bruke navn i boka, på verken trenere eller utøvere. Han innrømmer dog at han selv har brukt kokain til tider.

Når en journalist spør Leveaux om han ikke mistenkeliggjør hele laget fra London-OL når han ikke nevner navn, svarer han:

- Det er ingen mistenkeligheter. En fyr gjorde noe. Hvis han kjenner igjen seg selv, kjenner han igjen seg selv.

- Ekkelt Eks-svømmeren går også i detalj om en ikke navngitt «kjekkas» under OL i London 2012. Den aktuelle personen forlot en fest tidlig og sendte seinere en tekstmelding til Leveaux og ba ham møte opp i leiligheten til en pressekvinne som jobbet under mesterskapet.

«Jeg fant ham liggende og snorte kokain mellom puppene hennes. Jeg syns det var ekkelt», skriver Leveaux.

29-åringen henger også ut svømmeforbundet som han kaller «dinosauruser».

Leveaux er blant annet verdensrekordholder på 100 meter fristil (44.94 sekunder).