SKRØPELIG: Bob Hewitt møtte i retten i Johannesburg i dag, tiltalt for voldtekt og overgrep mot tre unge jenter i Sør-Afrika på åttitallet. Hewitt erklærte seg ikke skydlig i tiltalen, men må møte på tiltalebenken i februar neste år.Foto: AP /Nokuthula Mbatha - The Star / NTB Scanpix
SKRØPELIG: Bob Hewitt møtte i retten i Johannesburg i dag, tiltalt for voldtekt og overgrep mot tre unge jenter i Sør-Afrika på åttitallet. Hewitt erklærte seg ikke skydlig i tiltalen, men må møte på tiltalebenken i februar neste år.Foto: AP /Nokuthula Mbatha - The Star / NTB ScanpixVis mer

Eks-tennisstjerne tiltalt for voldtekter av jenter ned til 10 år

Kastet ut av tennisens Hall of Fame.

(Dagbladet): I dag møtte den aldrende tennisstjernen Bob hewitt opp i retten i Johannesburg, Sør-Afrika, tiltalt for å ha voldtatt og trakassert tre jenter han var tennistrener for på 1980-tallet, skriver britiske BBC.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press erklærte 74 år gamle Hewitt seg ikke skyldig i anklagene.

Rettssaken avslutter en årelang etterforskning av anklagene mot Hewitt som skjøt fart etter at avisa Boston Globe i 2011 satte på trykk en serie av artikler der Hewitts påståtte ofre sto fram på rekke og rad.

Felles for ofrene var deres unge alder på tidspunktet for overgrepene. Enkelte helt nede i ti år.

- Han ødela livet mitt, fortalte Suellen Sheehan til Boston Globe.

Unge jenter
Sheehan var etter eget utsagn bare ti år da Hewitt begynte å forgripe seg på henne. Hun møtte opp i retten i dag for å møte Hewitt ansikt til ansikt igjen, 32 år etter at de angivelige overgrepene mot henne startet.

Da Boston Globe begynte å skrive om sakene sto ofrene fram uten tanke på å få Hewitt dømt for overgrepene. Til det var de for langt tilbake i tid.

Men etterhvert som historien satte seg i tennismiljøet begynte stadig flere å fortelle om overgrep.

I dag måtte Hewitt altså svare på tiltalen overfor tre av dem i retten.

I november 2012 var også mistankene blitt så store at tennisens Hall of Fame bestemte seg for å skru ned Hewitts æresplakett i påvente av en avklaring.

- Han ettermæle opphører å eksistere i tennisens Hall of Fame, sa direktøren Mark Stenning ifølge The Australian.

Blir han dømt i Johannesburg kommer den neppe opp igjen.

En legende
Og det er altså en av tennis-historiens aller største som nå står tiltalt for å ha utnyttet sin legendestatus.

Hewitt, som opprinnelig er fra Australia men nå sørafrikansk statsborger, har hele 15 Grand Slam-titler fra double og mixed double på seksti- og syttitallet å slå i bordet med.

Han har vunnet mixed double-titler sammen med legenden Billie Jean King, og har vunnet double-finaler mot andre legender som Ilie Nastase og John McEnroe.

I tillegg har han tre semifinaler i Australian Open, samt kvartfinalekamper fra både Wimbledon og US Open. Hewitts var på sitt beste ranket som nummer seks blant verdens tennisspillere i 1967.

Ifølge BBC og flere andre medier var det en svært redusert Hewitt som møtte i retten i dag. Forsvareren Alwyn Griebenow fortalte AP at helsetilstanden hans er svært redusert, og at det også var grunnen til at det opprinnelig fastsatte rettsmøtet i oktober var utsatt til i dag.

EN TENNIS-LEGENDE: Bob Hewitt har vunnet ni Grand Slam-titler i double og seks titler i mixed double. Her er han i aksjon på Wimbledon i 1965.Arkivfoto: AP / NTB Scanpix
EN TENNIS-LEGENDE: Bob Hewitt har vunnet ni Grand Slam-titler i double og seks titler i mixed double. Her er han i aksjon på Wimbledon i 1965.Arkivfoto: AP / NTB Scanpix Vis mer