Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eks-trener om Brækhus: - Burde skamme seg

Ulli Wegner mener at han gjorde den norske bokseren til verdens beste.

FØLER SEG OVERSETT: Ulli Wegner mener at han hadde mye å si for Cecilia Brækhus. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2012
FØLER SEG OVERSETT: Ulli Wegner mener at han hadde mye å si for Cecilia Brækhus. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2012 Vis mer

(NTB/Dagbladet): Den tyske boksetreneren Ulli Wegner er krystallklar på at det var han som gjorde Cecilia Brækhus til verdens beste kvinnelige bokser.

Wegner, som trente den norske boksestjernen fram til 2013, skal være irritert over uttalelser 35-årige Brækhus har kommet med den siste tiden rundt sin treningssituasjon.

- Da jeg startet å trene henne, var hun virkelig fersk, men hun fulgte mine råd og ble verdens beste kvinnelige bokser. Derfor rister jeg bare på hodet når Cecilia nå sier at hun endelig har en god boksetrener, uttaler Wegner, før han legger til:

- Hun burde skamme seg! Innerst inne vet hun at hun kan takke meg for karrieren sin, sier Wegner i en pressemelding fra promotorselskapet Sauerland.

Lett match for The First Lady av boksing. Vis mer

Mener han skapte Brækhus

Fredag setter Brækhus VM-beltene sine på spill mot svenske Klara Svensson i Oslo Spektrum.

Foran den kampen har Ulli Wegner tilbudt seg å hjelpe Svenssons trener Joey Gamache.

- Hvis noen vet hva som skal til for å slå Cecilia, er det meg. Jeg har gitt Joey Gamache mine råd. Bokseren hans står foran en tøff kamp, men det hefter spørsmål rundt Cecilias utholdenhet og atletiske evner. De må Klara sette på prøve, sier Wegner.

Den meritterte boksetreneren mener Brækhus har en nedadgående kurve som bokser.

- Jeg mener Cecilia nådde sitt toppnivå under min ledelse, og jeg synes ikke hun er på det samme nivået nå. Jeg har ikke sett framgang i de siste kampene hennes, fordi jeg kun har sett noen få runder med boksing mot avdankede boksere. Du får ikke vist potensialet ditt mot slike motstandere, sier Wegner.

Vurderer Norge-tur

Tyskeren åpner for å dukke opp i Oslo Spektrum fredag.

- Jeg har hørt det er fint i Oslo på denne tiden av året, så kanskje jeg tar turen, sier han.

Overfor Aftenposten svarer Brækhus følgende om kritikken fra eks-treneren:

- Jeg trente jo i mange år under Ulli Wegner i Sauerland, og følte etter hvert at jeg stagnerte litt der. De har gjort fantastisk mye bra for meg, men jeg følte at jeg måtte tre ut av Sauerland-malen.

Skryter av Mathis-oppgjør

Brækhus mener at publikum har kunnet se resultatene av treningen med bokselaget. Her trekker hun fram møtet med Anne-Sophie Mathis i oktober.

Da hadde hun få problemer med å vinne.

- I det første møtet med Mathis gikk jeg ti runder, mens denne gangen knocket jeg henne ut i andre, sa Brækhus overfor Aftenposten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media