TIDLIGERE SJEFER: De har begge vært manager i Liverpool. Nå kan Brendan Rodgers og Rafael Benitez hjelpe eller ødelegge for rødtrøyene. Foto: NTB Scanpix
TIDLIGERE SJEFER: De har begge vært manager i Liverpool. Nå kan Brendan Rodgers og Rafael Benitez hjelpe eller ødelegge for rødtrøyene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Eks-trenerne kan avgjøre tittelkampen: - Forventer ingen tjenester

Rafael Benitez og Brendan Rodgers kan gi Liverpool-håp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Newcastle - Liverpool i kveld klokka 20.45 på TV 2 Sport Premium.

I kveld skal Liverpool prøve å slå tilbake etter det sure 3-0-tapet mot Barcelona i midtuka. Tittelkampen lever som kjent i høyeste grad, og nå er det to gamle kjenninger som kan påvirke veien videre for Klopps menn.

Tidligere Liverpool-manager Brenden Rodgers har tatt over Leicester underveis i sesongen, og denne runden møter han Liverpools tittelrival Manchester City. Rafael Benitez, som vant Champions League med Liverpool i 2005, skal ta i mot sin gamleklubb på St. James' Park med sitt Newcastle.

Dermed får man altså en spesiell situasjon, der Rodgers og Benitez kan få en stor påvirkning på hvordan tittelkampen ender. Begge klarte ikke å vinne tittelen i sine perioder i klubben, men begge var ganske så nære.

- Kommer til å jobbe overtid

Rafael Benitez tok klubben til andreplass i Premier League i 2009, da de måtte se seg slått av Manchester United, til tross for at de bare gikk på to tap gjennom hele Premier League-sesongen.

Brenden Rodgers var mannen som noen år senere skulle komme nesten så nærme som det går an. I 2014 var Liverpool serieleder med tre runder igjen. Men en uheldig Steven Gerrard skled mot Chelsea i påfølgende kamp, og Liverpool tapte den viktige kampen. Til slutt måtte de se seg slått av Manchester City.

Men selv om begge de nevnte managerne har en historie i klubben, tror ikke Jamie Carragher at de vil få nevneverdig hjelp.

- Benitez kommer til å jobbe overtid for å gjøre livet til Liverpool så vanskelig som mulig, skriver Carragher i The Telegraph, og fortsetter:

- Det vil ikke bli forventet noen tjenester. Liverpool har måttet kjempe for hvert poeng denne sesongen, og det vil ikke bli annerledes på lørdag.

Benitez og Rodgers, som var i klubben fra henholdsvis 2004 til 2009 og 2012 til 2015, har også uttalt seg om Liverpools spesielle situasjon.

- Med vår form og hvordan vi arbeider ser de (Liverpool) en mulighet, og med spillerne vi har, ser vi også en mulighet. Vi vet at vi kan score mål, sier Rodgers før oppgjøret mot Manchester City til Sky Sports.

Guardiola tviler

Tonen er naturligvis litt annen hos Benitez, som selv skal møte Liverpool i kveld. Han har skapt et solid Newcastle med begrenset midler til spillerkjøp. I dag ligger de på trygg avstand til nedrykksstriden med sine 42 poeng på 13. plass.

- Vi må gjøre jobben vår. Jeg har et forhold til Liverpool, med minner og trofeer. Men vi må være profesjonelle. Klopp vil gjøre det samme for sin fans, sier Benitez i forkant av oppgjøret mellom Newcastle og Liverpool.

Men likevel er det eneste Jürgen Klopp kan gjøre i tittelkampen for å sjans til å ta tittelen er å vinne. Tyskeren presiserer på pressekonferansen at han lag bare tenker på seg selv nå, og ikke på Manchester City, som spiller mandag kveld.

- Vårt problem er ikke hva andre lag gjør på mandag kveld. Vårt problem er å finne en måte å slå Newcastle på. Vi respekterer dem veldig mye. Vi vil dra dit og spille vårt spill, sier Klopp i forkant av kampen.

Pep Guardiola, som møter Rodgers og Leicester, tror ikke verken Liverpool eller City får noen lett kamp denne runden. Han påpeker blant annet at Leicester kommer til å jage sjuendeplassen.

- Brendan og Rafa var i Liverpool, men de kommer til å ville vinne. Jeg kan ikke se for meg at de ikke ønsker å vinne kampen. Jeg er ikke i tvil, var Guardiolas svar til pressen, ifølge The Telegraph.

Med bare to runder igjen er det ett poeng som skiller Liverpool og Manchester City, der sistnevnte topper tabellen. I tillegg har lagene ganske lik målforskjell, der City har best med fire måls forskjell.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer