- Eksamen artium for Arséne Wenger

Roar Stokke vurderer «Créme de la Créme» i Champions League.

(Dagbladet.no): Storkampene står i kø i første sluttspillrunde i årets Champions League.


Eller som TV 3-kommentator Roar Stokke formulerer det: - Dette er Créme de la Créme, luksusmat for kresne norske ganer.

Stokke har gått gjennom runden oppgjør for oppgjør for Dagbladet.no, og gir sine vurderinger og favoritter:

Celtic - Barcelona

Barcelona er et bedre lag enn Celtic.

Det kommer til å bli et fyrverkeri av en kamp på Celtic Park, men skottene er bedrøvelige borte. Barcelona tar nok dette over to kamper.

Lyon - Manchester United

United kunne nok ikke trukket verre motstand, Lyon er et veldig godt fotballag om dagen. Det er imponerende hvordan de klarer å komme tilbake år etter år etter å ha solgt nesten et helt lag underveis.

MESTERNE: Det er dette alle lagene drømmer om, den store pokalen som venter på Luzhniki Stadion i Moskva, onsdag 21.mai. Foto: AP/SCANPIX
MESTERNE: Det er dette alle lagene drømmer om, den store pokalen som venter på Luzhniki Stadion i Moskva, onsdag 21.mai. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Juninho er en klassespiller.

Jeg har likevel Manchester United som knepen favoritt, men det er absolutt ikke noen bombe om Lyon går videre.

Schalke 04 - Porto

Schalke har slitt mye i år, selv om de viste seg en del bedre enn Rosenborg over to kamper.

Porto er i særklasse best i Portugal, og jeg har dem faktisk som outsider til å ta hele Champions League i år. 60-40 i portugisernes favør.

Liverpool - Inter

Dette er en godbit.

Det er tydelig at Liverpool sliter med mentale barrierer i Premier League, som mot Manchester United, men de har den egenskapen at de hever seg utrolig internasjonalt.

- Eksamen artium for Arséne Wenger

De møter et enormt sterkt Inter. Italienerne er nok favoritter, men dette vil på mange måter vise hvor toppen i italiensk fotball egentlig ligger. Inter er nok blant Europas to-tre beste lag akkurat nå, kanskje sammen med Arsenal og Manchester United i toppform.

Og Zlatan blir en enorm utfordring for Liverpool-stopperne.

Roma - Real Madrid

Real Madrid har jeg som nok en outsider i årets Champions League. Spanjolene sliter bakover, men Bernd Schuster begynner å få orden på et kollektiv av blendende individualister.

Nederlenderne Sneijder og Van Nistelrooy, som Norge etter hvert skal bryne seg på, er absolutte toppspillere.

Roma på sin side er fullstendig avhengige av en Francesco Totti i slag. Schuster har noen måneder til på å jobbe med laget, da er nok Real Madrid favoritt til å gå videre.

Arsenal - AC Milan

Dette er jo den store kampen, der ytterpunktene i europeisk fotball møtes. Det er på en måte litt Young Boys mot Old Boys, det lekne artisteriet og fantasifotballen, mot det tunge italienske maskineriet.

- Eksamen artium for Arséne Wenger

Dette er virkelig Eksamen Artium for Arséne Wenger og Arsenal, ungguttene har vist klasse i Premier League, men nå blir det topp europeisk motstand.

Jeg klarer ikke å plukke ut en favoritt i denne kampen.

Olympiakos - Chelsea

Chelsea er nok den største favoritten i åttendedelsfinalene. For å være på sitt absolutt beste trenger de Didier Drogba og Frank Lampard i form, men de er solide.

Olympiakos er jo overraskelsen i gruppespillet sammen med Fenerbache, og nå vinner de plutselig bortekamper også.

I Hellas får de uvurderlig støtte av 60 000 gærne grekere, men jeg ser dette som 80-20, 70-30 i Chelseas favør.

Fenerbache - Sevilla

Fenerbache har imponert offensivt med sine sør-amerikanske stjerner, og er utrolig morsomme framover. Sevilla er litt av/på, de mistet jo også Ramos til Tottenham i høst, men de har mange gode fotballspillere.

Jeg holder Sevilla som knepen favoritt.

---

19.februar braker det løs, det er bare å glede seg.

• Hva mener du?

GLEDER SEG: Roar Stokke er som vanlig engasjert når det dreier seg om europeisk fotball, og særlig når Champions League drar seg til.
EKSAMEN MOT MILAN: - Litt Young Boys mot Old Boys, det lekne artisteriet og fantasifotballen, mot det tunge italienske maskineriet.
SVENSK STORSTJERNE: - Zlatan blir en enorm utfordring for Liverpool-stopperne.
TØFT FOR UNITED: - Det er absolutt ikke noen bombe om Lyon går videre.
SCHUSTERS REAL: - Spanjolene sliter bakover, men Bernd Schuster begynner å få orden på et kollektiv av blendende individualister.