Eksentriske Oleg Tinkov ønsker å kjøpe spansk profflag

Brøt samarbeidet med Bjarne Riis i sommer.

 EKSENTRISK:  I sommer ble mange for alvor kjent med Saxo-Tinkoffs tidligere russiske eier Oleg Tinkov. Etter bruddet med laget ønsker milliardæren å kjøpe et lag på egenhånd - og la det gjennomgå en radikal omveltning. Foto: REUTERS / William Webster / NTB Scanpix
EKSENTRISK: I sommer ble mange for alvor kjent med Saxo-Tinkoffs tidligere russiske eier Oleg Tinkov. Etter bruddet med laget ønsker milliardæren å kjøpe et lag på egenhånd - og la det gjennomgå en radikal omveltning. Foto: REUTERS / William Webster / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Under årets Tour de France ble mange for alvor kjent med Saxo-Tinkoffs russiske eier - Oleg Tinkov.

På Twitter la ikke den eksentriske russeren skjul på sine meninger, og skrev blant annet om hvordan han ville kjøpe en hund, kalle den Froome, og banke den opp hver dag.

Han også kom med skarp kritikk mot Saxo-Tinkoffs store stjerne, Alberto Contador, og skrev at hans prestasjoner ikke sto til lønnsslippen.

Bare dager etter at årets Tour var over kom nyheten om at danske Bjarne Riis og Oleg Tinkov bryter samarbeidet, og at russeren ikke lenger ville sponse sykkellaget Saxo-Tinkoff.

Vil ha et helt eget lag Samme dag som nyheten kom, meldte milliardæren bakgrunnen for bruddet.

- Fra og med 2014 kommer jeg til å satse på mitt eget lag. Det kommer til å hete Tinkoff Credit Systems og vil bli et stort prosjekt. Vi kommer til å holde det gående i minst fem år, skrev Oleg Tinov på sin Facebookside.

En av grunnen til bruddet med Riis var også at russeren ville ha navnet sitt først i lagnavnet og ikke følte han fikk nok tilbake ut ifra den summen penger han la inn i det danske profflaget.

Og nå kan det se ut til at russeren har funnet seg et lag å satse på, nemlig spanske Euskaltel. Ifølge Cyclingnews.com er Tinkov i samtaler om å overta laget som er på konkursens rand, etter å ikke ha greid å finne seg en ny hovedsponsor for neste sesong.

Blir ikke spansk Ifølge Oleg Tinkovs advokat, Stefano Feltrin, er det spanske laget en av mulighetene milliardæren nå vurderer, og advokaten forteller at russeren vil besøke Spania rundt, som starter førstkommende lørdag, for å ta en nærmere titt på laget.

Euskaltel-rytterne har fra før fått beskjed om å lete etter nye arbeidsgivere, og det kan se ut til at de burde gjøre det - selv om russeren kjøper laget.

Cyclingnews skriver at Oleg Tinkovs planer er å gjøre helt om på laget, og at man ikke vil kunne se mye av det gamle Euskaltel-laget i det nye. Russeren skal etter rapportene også ønske å flytte lagets base fra Baskerland til Toscana i Italia.