- Eksepsjonelt vanskelig å lykkes

Men Alsaker tror på Nordtveit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): FK Haugesunds 16-åring Håvard Nordtveit ble i dag klar for Arsenal. I en avtale som kan bli verdt 24 millioner kroner for moderklubben.

Øyvind Alsaker, kommentator i TV2 og ekspert på engelsk Premier League, er i utgangspunktet skeptisk til at ungguttene drar ut. I dette tilfellet er han ikke like sikker.

- Siden det er Arsenal vil jeg nesten si det er ok. Det er jo under Arsene Wenger, som har vist at han er veldig flink med unge spillere, sier Alsaker til
Dagbladet.no

Han tror det blir tøft for 16-åringen, men tror den engelske klubbens erfaringer med å dyrke fram spillere som Patrick Vieira, Emmanuel Eboue og Francesc Fabregas, kan få det beste ut av gutten.

- Det skal eksepsjonelt mye til for at han lykkes, men når Wenger kjøper ham, er det nesten opp til han selv. Da er han vurdert, og funnet god nok.

Det er jo en plass der Wenger har slitt med å finne løsninger, og har prøvd litt forskjellig, så det hadde vætrt fantastisk gøy om en ung nordmann kunne løse gåten, sier Alsaker.

Han har selv sett hvor god Nordtveit kan være.

- Det jeg har sett av ham virker veldig bra, han går uten på alle han spiller med i sin aldersklasse.

SPENT: Øyvind Alsaker tror det blir hardt for Håvard Nordtveit å kjempe seg inn på Arsenals førstelag, men tror 16-åringen kan bli stor med Arsene Wengers hjelp. Foto: SCANPIX
SPENT: Øyvind Alsaker tror det blir hardt for Håvard Nordtveit å kjempe seg inn på Arsenals førstelag, men tror 16-åringen kan bli stor med Arsene Wengers hjelp. Foto: SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer