JOHAUG TATT FOR DOPING

Eksklusive bilder fra det italienske apoteket stiller nye spørsmål til skandalelegens Johaug-forklaring

- Det er dopingvarsel på alle pakkene vi selger.

DOPING: Dagbladet har fått tilsendt bildet av denne pakken fra det italienske apoteket i Livigno hvor lege Fredrik Bendiksen kjøpte det forbudte stoffet som felte Therese Johaug i en dopingtest 16. september. Foto: Parafarmacia Faifer Dott.ssa Monica, Livigno
DOPING: Dagbladet har fått tilsendt bildet av denne pakken fra det italienske apoteket i Livigno hvor lege Fredrik Bendiksen kjøpte det forbudte stoffet som felte Therese Johaug i en dopingtest 16. september. Foto: Parafarmacia Faifer Dott.ssa Monica, Livigno Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under et treningsopphold i italienske Seiser Alm søndag 28. august skal Therese Johaug ha gått til landslagslege Fredrik S. Bendiksen med en solbrent, blødende leppe og bedt om hjelp.

Bendiksen, en veteran med over 30 år bak seg som idrettsmedisiner, konkluderte med at den nå doptatte norske langrennsprinsessen trengte behandling. Legen dro derfor til Livigno, hvor han oppsøkte apoteket Parafarmacia Faifer Dott.ssa Monica. Der skal Bendiksen ha kjøpt to kremer. Den ene med navnet Trofodermin, som inneholdt stoffet clostebol. Det legen forteller å ikke ha visst, er at det er forbudt.

Dagbladet har vært i kontakt med det italienske apoteket og fått tilsendt eksklusive bilder som viser at pakkene med kremen Johaug skal ha brukt, alle er merket med et varsel om doping. Også i innholdsfortegnelsen står det samme forklart.

- Alle pakker er merket

Apotekets kvinnelige farmasøyt forteller at hun ikke kan minnes å ha møtt Bendiksen, men opplyser at alle pakkene de selger av Trofodermin er påført et varselskilt med bokstavene «DOPING» langs siden.

- Jeg kan ikke huske å ha truffet personen du spør om, men jeg kan bekrefte at alle pakkene vi selger av Trofodermin inneholder et varsel om doping, sier farmasøyten til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer