Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Eksklusivt! Det første bildet etter ulykken. Så hardt rammet er Schumacher»

Tysk satireavis gikk langt over streken.

DRØY FORSIDE: Det tyske satiremagasinet Titanic skaper sterke reaksjoner med denne forsiden av Formel 1-legende Niki Lauda portrettert som Michael Schumacher. Foto: NTB Scanpix
DRØY FORSIDE: Det tyske satiremagasinet Titanic skaper sterke reaksjoner med denne forsiden av Formel 1-legende Niki Lauda portrettert som Michael Schumacher. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Michael Schumacher blir nå vekket fra komaen han har ligget i siden skiulykken 29. desember. En prosess som tar lang tid. Han har lenge blitt holdt i kunstig koma, men legene reduserer nå medisineringen.

Titanic er et tysk satiremagasin som gis ut månedlig. De slår til med en forside prydet av den tredobbelte Formel 1-verdensmesteren Niki Lauda, med tittelen:

«Eksklusivt! Det første bildet etter ulykken. Så hardt rammet er Schumacher».

Lauda fra Østerrike ble selv stygt rammet av en ulykke helt tilbake i 1976. I ulykken under Tysklands Grand Prix på Nürburgring ble han sterkt forbrent da ferrarien han kjørte begynte å brenne. Han ble nesten drept av å puste inn varm og giftig gass, og pådro seg i tillegg betydelige brannskader.

Sterke reaksjoner Forsiden har selvfølgelig skapt sterke reaksjoner hos lesere, men også hos Lauda selv.

- Forsiden er alt for frekk, fullstendig uakseptabel og fullstendig irrelevant. Hvem er det som trykker slik søppel, spør Lauda ifølge Østerrikske Heute, gjengitt av danske Ekstra Bladet.

Bladet skriver at du inni magasinet kan lese en foreldreguide på hvordan man forteller sine barn om ulykken til Schumacher, på morsomt vis. Det skal også være et spill hvor man skal tegne Schumachers vei gjennom en labyrint. Hvis man kjører feil ned løypa, ender man på sykehus.

Tabbet seg ut Avisa hevder at de er bekymret etter at Lauda kom med åpnelyst kritikk etter stuntet.

Det er ikke første gang satiremagasinet tråkker i salaten. Avisa har fått hele 35 utgivelser bannet siden det første gang ble utgitt i 1979.

Tidligere har de også fleipet med foreldrene til savnede Maddie McCann, hvor de forslo å selge bilder av ungjenta til å bruke på reklameprodukter, som feks blekemiddel, slik at de kunne fjerne DNA-bevisene, skriver Daily Mail.

Foreldrene til Maddie var en periode mistenkte i forsvinningssaken.

Skadet seg stygt Michael Schumacher falt og skadet seg stygt i alpene i romjula.

Schumacher kjørte utenfor de oppmerkede løypene i det franske skistedet Méribel-Mottaret. Det hadde falt mye nysnø i løpet av natta, og formel 1-stjernen så ikke de skarpe steinene i traseen han hadde valgt.

Han falt, og skal ha slått hodet så hardt at hjelmen sprakk som resultat av sammenstøtet. Schumacher var sammen med sin sønn Mick som raskt fikk tilkalt hjelp.

Etter ulykken ble Schumacher flydd til sykehuset i Grenoble, hvor han raskt ble lagt i kunstig koma.

Det er først når legene vekker ham fra kunstig koma at man kan si noe om hva slags skader hjernen og funksjonene har hatt.

Schumacher vil uansett stå foran en svært lang rehabilitering om og når han kommer ut av koma.

Hele Norges coronakart