EKSPAR:  Lothar Matthäus og Liliana da de stadig var sammen i 2008. FOTO: AFP / NTB SCANPIX
EKSPAR: Lothar Matthäus og Liliana da de stadig var sammen i 2008. FOTO: AFP / NTB SCANPIXVis mer

Ekskona til Tyskland-legende i trøbbel etter vill handletur på Manhattan

- Ikke overrasket, sier Lothar Matthäus.

(Dagbladet): I Tyskland er Lothar Matthäus (53) kjent for to ting: Sine eminente prestasjoner på fotballbanen, som førte til VM-gull i 1990. Og sin interesse for kvinner, særlig de under 30 år.

I 2007 møtte han en vakker brunette på Oktoberfestivalen i München. De skålte i store glass med skummende innhold, og det ene ledet til det andre. I januar 2009 giftet de seg i Las Vegas.

Hennes navn: Liliana. Alder: 26. Yrke: Modell. Nasjonalitet: Ukraina.

Slo sprekker To år seinere slo ekteskapet sprekker. I en periode etterpå skal Liliana ha svingt seg med en ny, pengesterk herre i New York.

Ifølge avisa Daily News dreier det seg om økonomidrektøren Michael Hadjedj.

Men det er her problemene visstnok starter. Ifølge Daily News er Liliana siktet for å ha stjålet American Express-kortet til Hadjedj. Med dette i hånd skal hun ha svidd av 5000 dollar - eller rundt 30.000 kroner - i det eksklusive varehuset Bergdorf Goodman på Fifth Avenue, Manhattan.

Hun ble pågrepet i New York-leiligheten rundt klokka 19.45 onsdag. Dagen etter ble hun løslatt mot kausjon.

Billett Lothar Matthäus og Liliana var et svært omtalt par i Tyskland mens det sto på. Matthäus var den ukrainske kvinnens billett til et sosietetsliv i Europa.

Med Lothar ved sin side reiste hun i skytteltrafikk mellom hovedsteder, og kastet glans over «se-og-bli sett»-arrangementer. Denne livsstilen har hun også delt raust på sosiale medier.

CELEBERT:   I 2008 dukket Lothar Matthäus og Liliana opp på en FIFA-galla i Zürich i Sveits. FOTO: NTB SCANPIX
CELEBERT: I 2008 dukket Lothar Matthäus og Liliana opp på en FIFA-galla i Zürich i Sveits. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg er ikke overrasket, sier Matthäus til den tyske storavisa Bild om den ferske nyheten fra New York. Han merker seg at hun fortsatt bruker «Matthäus» som etternavn, selv om de ikke lenger er gift.

Streng straff I forbindelse med skilsmisseprosessen ga han uttrykk for at han hadde en følese av at Liliana var «under dårlig innflytelse».

Hun må møte i retten 12. august, skriver Daily News. Påstand står mot påstand. Lilianas advokat hevder hun fikk tillatelse til å bruke kortet, og at det hele er en iscenesatt hevnaksjon fordi forholdet ble brutt etter bare ni måneder.

Strafferammen, hvis hun blir funnet skyldig, er sju år.

GLADE GUTTER:  Lothar Matthäus jubler med Pierre Littbarski etter VM-gullet i 1990. FOTO: AFP / NTB SCANPIX
GLADE GUTTER: Lothar Matthäus jubler med Pierre Littbarski etter VM-gullet i 1990. FOTO: AFP / NTB SCANPIX Vis mer