NØKKELSPILLER: Magnus Wolff Eikrem har vært en viktig brikke for Molde hele sesongen, men det spørs om Lagerbäck tar ham ut på landslaget. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix via AP
NØKKELSPILLER: Magnus Wolff Eikrem har vært en viktig brikke for Molde hele sesongen, men det spørs om Lagerbäck tar ham ut på landslaget. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix via AP Vis mer

Ekspert: - Absolutt god nok for landslaget

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener Norge trenger en spillertype som Magnus Wolff Eikrem på landslaget.

Publisert

Magnus Wolff Eikrem har vært i kjempeform denne sesongen. Han har bidratt med en rekke mål, og står nå med ni mål på sine 17 kamper i Eliteserien. I tillegg har han seks målgivende i løpet av disse kampene. Meget sterke tall fra sin midtbaneposisjon, med andre ord.

Jesper Mathisen, som er fotballekspert hos TV 2, er som mange andre imponert over det han har sett av Eikrem denne sesongen.

- Han har vært i en egen klasse i Molde helt siden han kom tilbake til klubben i fjor sommer. Da de hentet ham ga de signaler om at de vil hente gullet tilbake til Norge. Siden har han vært meget stabil og god på midtbanen til Molde, sier Mathisen til Dagbladet.

Tøff konkurranse

Om ikke mange dagene skal Lars Lagerbäck gjøre klar sin landslagstropp for kampene mot Malta og Sverige. Der kan det hende at Eikrem er med for første gang siden 31. august 2016. Han er i hvert fall i sin beste form på lenge.

Mathisen tror derimot at Eikrem ikke blir å se i troppen med det første, ettersom Lagerbäck ikke har rullert så mye på laget siden han tok over Norge i 2017. Han har aldri hatt Eikrem i sin tropp.

- Norge har ganske mange gode midtbanespillere å bruke, men Eikrem er absolutt god nok for landslaget. Han har en forståelse og et blikk som vi trenger. Han ville nok spilt litt dypere i banen for Norge i forhold til i Molde, men han har vist at han klarer det også, sier Mathisen.

For det er nettopp antallet av midtbanespillere som gjør at han kanskje ikke kommer med på landslaget denne gangen heller. Spillere som Sander Berge, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Ole Selnæs og nå kanskje Anders Konradsen er konkurrentene som Eikrem står overfor.

- Lagerbäck har en stamme på den midtbanen, og han vil ikke rotere for mye på den. Han har en gjeng som han har tro på, og hvis Eikrem skal inn, så må en annen ut, forklarer den tidligere Start-midtstopperen.

- Klare mangler defensivt

For da spillere som Berge og Selnæs trives dypere i banen med defensive plikter, leverer Eikrem strålende offensivt. De siste fem kampene har han levert fire mål, og statistikken kan forbedres ytterligere i kveldens kamp mot greske Aris Thessaloniki. Moldenserne leder kampen 3-0 fra forrige oppgjør i Molde.

Mathisen tror at rollen Eikrem har i Molde ikke finnes i Lagerbäcks lag.

- Norge spiller ikke med rollen som passer ham perfekt i Molde. Lagerbäck trenger defensive spillere sentralt på midtbanen, spesielt når spillere som Ødegaard spiller på kant og har en mer offensiv rolle, sier sørlendingen, og sier at det defensive har vært et problem i tidligere landskamper.

- Man så mot Sverige og Romania at Norge har klare mangler defensivt på midtbanen, og at de slet å forsvare seg i midten. Så det er sikkert et argument for å ikke bruke spillere som Eikrem, sier Mathisen.

Men om Norge skulle ligge under mot Malta eller Sverige i de kommende landskampene, tror TV 2-eksperten at det heller kunne vært nyttig å hive innpå en type som Eikrem fra benken.

- Han har absolutt nyttige ferdigheter. Det er kanskje ikke typen man hiver innpå mot Spania, men mot lag som ligger lavere og vi trenger å skape ting mot, så kan han være nyttig. Hvis jeg hadde vært landslagssjef, så hadde jeg nok funnet plass til ham, sier Mathisen.

Norge møter Malta og Sverige i EM-kvalifisering. Kampene spilles henholdsvis 5. september og 8. september. Uttaket er med andre ord om ikke lenge.

Dagbladets kommentator Morten Pedersen etterlyste nylig en Eikrem på landslaget i en kommentar. Han påpeker at han er i særklasse.

- Hvis en mann som Magnus Wolff Eikrem per dato ikke er god nok for en norsk landslagstropp, er Norge veldig gode. Sist jeg sjekket, i Torshavn på Færøyene i juni, var ikke Norge veldig gode, skrev Pedersen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer