Premier League

Ekspert: - Jeg forstår det ikke

Jermaine Jenas: Forbløffet over spillere som ikke vil spille for United. Mener klubben burde hentet Christian Eriksen, Luka Modric eller Ivan Rakitic.

FLERE SPØRSMÅLSTEGN: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United serieåpner hjemme mot Chelsea søndag. Foto: NTB scanpix
FLERE SPØRSMÅLSTEGN: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United serieåpner hjemme mot Chelsea søndag. Foto: NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Med Premier League-sesongen bare noen timer unna begynner de fleste klubbene å få på plass en endelig tropp. Overgangsvinduet stenger i dag. Og i Manchester er det mildt sagt bekymring.

Supportere Dagbladet snakket med i går kveld lurer på hvor det blir av en ny klassespiller på midtbanen eller på topp. Og de får støtte av tidligere Tottenham-spiller - nå ekspert - Jermaine Jenas (36).

- Du tenker: «Hvorfor har de ikke hentet Christian Eriksen, Luka Modric eller Ivan Rakitic.» Hvis jeg var Manchester United-supporter, er det dette jeg ville tenkt. Gå og hent noen som er gode med ballen, sier Jenas som er engasjert som ekspert av flere aviser, deriblant Daily Express.

Forskjell

Han mener historiens dyreste forsvarsspiller, Harry Maguire, vil utgjøre en forskjell på Old Trafford. Han synes likevel ikke kjemien og balansen i laget er god nok, og er forbløffet over alle spillerne som ikke vil spille for Ole Gunnar Solskjær og klubben.

DAILY EXPRESS: Jermaine Jenas mener Harry Maguire er et bra kjøp av Manchester United. Men han savner nytt og friskt blod, spesielt på midtbanen.
DAILY EXPRESS: Jermaine Jenas mener Harry Maguire er et bra kjøp av Manchester United. Men han savner nytt og friskt blod, spesielt på midtbanen. Vis mer

- Jeg synes det er for mange spillere som ikke vil være i klubben. Jeg forstår det ikke, sier han, og tenker naturligvis på Paul Pogba og Romelu Lukaku.

- Vi snakker om Manchester United, et av de største navnene i fotball, et lag spillere alltid har søkt seg til og vil oppleve fantastiske øyeblikk med. Det er en skam.

Lukaku brukte de to første dagene av uka til å trene med rekruttene til sin tidligere klubb Anderlecht. Mandag virket greit for United, da hadde spillerne uansett fri. Tirsdag var det ikke like greit - ifølge engelske aviser - for da skulle han angivelig ha vært på Carrington.

Nå er han uansett ferdig i Manchester United. Torsdag ettermiddag ble han offisielt annonsert som Inter-spiller, og de røde djevlene får rundt 815 millioner for belgieren.

EKSPERT: Jermaine Jenas. Foto: NTB scanpix
EKSPERT: Jermaine Jenas. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sist United vant Premier League var i 2013. Solskjær har sagt at han er i klubben for å vinne trofeer, men Jenas tror ikke det blir sånn i år heller:

- Realistisk er topp fire det beste de kan håpe på. Jeg tror ikke de er kapable til å vinne tittelen, og jeg vil plassere Tottenham i samme kategori.

Ikke optimister

United-supportere Dagbladet snakket med i går kveld var ikke veldig optimistiske med tanke på det som skal skje.

- Forhåpentligvis kommer vi til å spille bra fotball. Men vi kommer ikke til å være utfordrer til tittelen denne sesongen heller, sier Milo Brett, som jobber på United-puben Old Nags Head.

- Vi er altfor langt bak City og Liverpool. Men vi krysser fingrene for at Solskjær får det beste ut av laget. Forhåpentligvis kommer vi blant topp fire.

Brett venter storinnrykk til puben før kampen mot Chelsea søndag. Det var for øvrig her George Best hadde noen fuktige besøk da han bodde i Manchester. Bildene på veggen vitner om denne gigantens storhetstid, men i dag ser de fleste på United som en middelmådighet.

SOLSKJÆR-SUKSESS: Barndomskamerat og trenerkollega Christian Michelsen er ikke i tvil: Ole Gunnar Solskjær er rett mann for Manchester United. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer

En annen supporter som vi treffer utenfor Old Trafford – Bill Carroll – sier til Dagbladet:

- Jeg har ikke de store forventningene. Klubben har ikke vært god nok i overgangsvinduet og savner noen signeringer, mener han. Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka og Daniel James er de tre spillerne som har kommet inn.

- Før vinduet sa jeg at vi lett kunne komme blant topp fire. Men nå tror jeg vi havner på sjetteplass igjen. Vi burde hatt inn en midtbanespiller, sier Carroll.

Eksperter i England forteller at ingen vil heve øyenbrynene hvis City eller Liverpool taper første kamp. Skulle United og Solskjær gjøre det, vil spørsmålene melde seg umiddelbart.