Ekspert før finalen på 200 meter: - Tror Gatlin stresser bort seieren til Bolt en gang til

Rodal har truffet flere innertiere i VM-analysen.

VINGLETE. Justin Gatlin ble stresset på i finalen på 100 meter, da Usain Bolt kom opp på siden av ham. Vebjørn Rodal tror på en reprise på 200 meter. At Gatlin faller ut av stilen mot slutten på grunn av stress. Foto: ABACAPRESS.COM.
VINGLETE. Justin Gatlin ble stresset på i finalen på 100 meter, da Usain Bolt kom opp på siden av ham. Vebjørn Rodal tror på en reprise på 200 meter. At Gatlin faller ut av stilen mot slutten på grunn av stress. Foto: ABACAPRESS.COM.Vis mer

(Dagbladet): Vebjørn Rodal spådde seier til Usain Bolt over storfavoritten Justin Gatlin på 100 meter. Nå tror han det samme skjer i VM-finalen på 200 meter.

Rodal mener at både Justin Gatlin og Usain Bolt imponerte i semifinalen onsdag.

Men han har en teori på at det blir et tilsvarende oppløp som det ble i finalen på 100 meter.

- Jeg tror på Usain Bolt. Rett og slett fordi han har høyere toppfart. Jeg tror han er på høyde med Gatlin ut mot oppløpet. Da vil Gatlin bli stresset. Og så faller han ut av stilen og blir stakkato i løpesettet mot slutten. Det samme som skjedde på 100 meteren, analyserer Vebjørn Rodal på telefon fra Beijing.

NRK-eksperten har truffet svært bra i sine analyser overfor Dagbladet. Han mente for eksempel at Henrik Ingebrigtsen kunne komme opp i trøbbel, om han lå et stykke bak i feltet i det innledende heatet. At nordmannen ville få de største problemene med å komme seg videre til semifinalen. Og det var det som skjedde. En britisk hæl opp i kneet. Og så var VM over for Norges eneste medaljehåp.

Rodal var usikker på treningsgrunnlaget til Usain Bolt i forrige uke. Men etter det innledende heatet og semifinalen er han styrket i troen.

- Jeg var usikker på om han ville stille til start på 200 meteren. Når han nå gjør det, er det fordi han mener at han har en oppriktig sjanse til å vinne, sier Vebjørn Rodal.

Vebjørn Rodal hadde en imponerende analyse i Dagbladet før mesterskapet begynte.

Men han hadde større tro på seier til Bolt på 100 meter enn på 200 meter. Han var usikker på om treningsmengden var tilstrekkelig for Usain Bolt. Nå har han justert oppfatningen.

EKSPERTEN SOM TREFFER. Vebjørn Rodal har imponert med sine analyser i Dagbladet foran VM i Bejing. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
EKSPERTEN SOM TREFFER. Vebjørn Rodal har imponert med sine analyser i Dagbladet foran VM i Bejing. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer