Erling Braut Haaland

Ekspert: Hadde ikke skjedd i Norge

- Jeg vil tro at de aller fleste norske redaksjoner i Norge ikke hadde benyttet seg av samme metode, sier medieveteran.

FÅR OPPMERKSOMHET: Erling Braut Haaland får omtale i engelsk presse etter å ha brukt mobiltelefonen under en kjøretur. Foto: Faksimile: The Sun
FÅR OPPMERKSOMHET: Erling Braut Haaland får omtale i engelsk presse etter å ha brukt mobiltelefonen under en kjøretur. Foto: Faksimile: The Sun Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Fotballsensasjon Erling Haaland har blitt tatt i å bruke sin telefon imens han kjører sin Rolls-Royce til 300 000 pund».

Slik innleder den engelske tabloidavisa The Sun en artikkel publisert denne uka. Det første man ser når man trykker seg inn på saken er en paparazzi-video som filmer Haaland kjørende i Manchesters gater, angivelig dagen etter at han scoret fem mål mot RB Leipzig i Champions League. Daily Mail omtaler også saken.

Det er usikkert om videoen er filmet av en reporter fra The Sun, eller om den er kjøpt fra en privatperson. Et moment er også at det ser ut til at personen som filmer Haaland også sitter i førersetet i sin bil.

I noen sekunder kan man se at jærbuen har sin høyre hånd på rattet, mens han i et lite øyeblikk titter ned på telefonen i sin venstre hånd.

Mobilbruk mens man kjører er straffbart i både England og Norge, og kan føre til bøter og prikker på førerkortet.

- Det er en dum feil, men kan være farlig for ham og andre trafikanter, sier en talsperson i den britiske trafikkorganisasjonen AA til The Sun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer