Ekspert hevder dette er Deilas største Celtic-tabbe

- Kan splitte spillergruppa.

FÅR KRITIKK: Celtic-manager Ronny Deila overrasket mange med laguttaket mot Legia for ei uke siden. Fotballjournalister mener det var feil å bruke Jo Inge Berget etter bare to dager i klubben. Foto: NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Celtic-manager Ronny Deila overrasket mange med laguttaket mot Legia for ei uke siden. Fotballjournalister mener det var feil å bruke Jo Inge Berget etter bare to dager i klubben. Foto: NTB ScanpixVis mer

EDINBURGH (Dagbladet): En lett smilende Celtic-manager Ronny Deila (38) møtte pressen på rugbystadion Murrayfield ved den skotske hovedstaden Edinburgh i går kveld.

Til tross for at Deila var i godt humør, la han ikke skjul på at det har vært en veldig tung uke etter ydmykelsen og 4-1-tap mot Legia i Polen for nøyaktig ei uke siden.

Ekspertene er ikke imponert etter sesongstarten og mener Deila gjorde minst én fryktelig feil i 4-1-tapet.

- Deila overlever å ryke ut, men det er en katastrofe for klubben. Celtic får mindre penger, spillere kan ønske seg bort og sesongen er ødelagt for fansen. Men Deila får ikke sparken, det er jeg sikker på, sier fotballjournalisten Ronnie Esplin fra PA.

Esplin mener det var skivebom å starte med nysigneringen Jo Inge Berget mot Legia.

- Det overrasket mange. Ikke minst spillerne. Hva sier det om resten av stallen? Han hadde jo knapt spilt på et halvt år. Det var en klar tabbe. Deilas største så langt som Celtic-manager, sier Esplin.

- Jeg vil påstå at å starte med Berget var den største feilen før den kampen. Absolutt ingen forutså det og han spilte en dårlig kamp. Alle managere liker å hente inn nye spilleren, men å starte etter bare to dager... Det er sånne ting som kan splitte spillergruppa, sier fotballjournalisten.

Berget ble presentert mandag i forrige uke og fikk starte kampen onsdag. Han ble byttet ut etter 62 minutter.

Neppe sparket Ronnie Cully fra Evening Times sier følgende:

- Champions League er så viktig økonomisk og for fansen. De trenger det for spenningens skyld. Deila får ikke sparken ved nederlag i kveld, sier Ronnie Cully.

Lengst av alle gikk den tidligere Celtic-spilleren Frank McAvennie som slaktet Deilas seosngstart i skotsk presse i går.

- Jeg håper han ikke er en dukke som blir styrt av andre, men jeg frykter det, uttalte McAvennie, som mener Deila allerede har feilet.

- Historieløst Deila selv tar ikke selvkritikk etter laguttaket mot Legia sist.

- Det vil alltid være spørsmål om hvem som skal spille, men vi ser spillerne på trening hver dag, sier Deila.

Nordmannen følger opp:

- De som kritiserer er historieløse. Dette blir dratt ut av alle dimensjoner, sier Deila, som viste til at både Neil Lennon og Gordon Strachan startet med tap i sine Celtic-karrierer.

38-åringen mener det tar tid å bygge opp sitt eget lag.

- Jeg vil ha min kultur og min måte å spille på. Det har fungert veldig bra i 95 prosent av tida. Feilene som skjedde i Polen er det enkelt å gjøre noe med, sier Deila.

Celtic-manageren gjentok flere ganger i går kveld at han ikke vil endre sin filosofi og taktikk etter fadesen mot Legia.

- Vi har en spillestil som er krevende. Vi vil styre kamper, være offensive og underholde. Da må vi være kreative og det tar tid. Da må du være trygg i rollen og vi trenger en annen kultur. Tidligere har det vært mer fokus på resultater og det tar tid å endre ting, sier Deila.

Vil forsterke Deila røpet på pressekonferansen i går at det trolig kommer nye Celtic-spillere på plass innen kort tid.

- Vi kunne hatt spillere her allerede nå, men vi vil ha de rette spillertypene, sier Deila.

For å lykkes i kveld må mannen fra Porsgrunn se Celtic score minst tre mål.

- Jeg visste hva jeg gikk til, men det er selvsagt større trykk enn jeg var vant til. Jeg vet at dette blir bra til slutt og allerede mot Legia kan vi skape en himmelsk kveld, sier Deila, før han understreker:

- Det kan bare en vei å gå nå.

TRENGER SEIER: Celtic og manager Ronny Deila må score minst tre mål for å hente opp 4-1-ledelsen til Legia i kveld. Deila møtte pressen på kamparenaen i går kveld. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
TRENGER SEIER: Celtic og manager Ronny Deila må score minst tre mål for å hente opp 4-1-ledelsen til Legia i kveld. Deila møtte pressen på kamparenaen i går kveld. Foto: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer