TOK SKYLDEN:  Landslagslege Björn Waldebäck tok skylden for Nicklas Bäckströms positive dopingtest i Sotsji. En svensk hockeyekspert mener ikke hele sannheten er kommet fram, og at hockeyspilleren ikke forteller sannheten. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB Scanpix
TOK SKYLDEN: Landslagslege Björn Waldebäck tok skylden for Nicklas Bäckströms positive dopingtest i Sotsji. En svensk hockeyekspert mener ikke hele sannheten er kommet fram, og at hockeyspilleren ikke forteller sannheten. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB ScanpixVis mer

Ekspert mener at den dopingtatte svensken skjuler noe

Tror ikke Bäckström forteller sannheten.

(Dagbladet): Bare timer før OL-hockeyfinalen mot Canada, fikk det svenske laget vite at Nicklas Bäckström ikke fikk spille kampen.

Grunnen var at det var svensken testet positivt på pseudoefedrin - et stoff som ikke tillates av IOC, men som er lovlig i NHL.

Legen tok ansvaret Washington Capitals-spilleren ville etter den positive testen ikke ta ansvar for noe, og hevdet at han bare tok én allergitablett - noe som ikke skulle føre til så høye testverdier.

Dagen etter avsløringen tok landslagslege Björn Waldebäck det fulle ansvaret.  Han sa at det var han som anbefalte Bäckström å ta allergitabletten, og at han angre på at han ga spilleren grønt lys.

- Jeg har stilt min stilling til disposisjon, sa også Waldebäck etter innrømmelsen.

Men i Sverige er man ikke helt overbevist om at den hele sannheten rundt dopingavsløringen er kommet fram.

Tror spilleren lyver TV4s hockeyekspert, Niklas Wikegård, tror at den svenske hockeyspilleren skjuler noe, skriver Aftonbladet.

- Nicklas Bäckström sier at han allergi, men det burde jo finnes noen andre preparater han kunne tatt. Vi vet dette preparatet finnes på dopinglisten når det kommer til et visst grensenivå. Hvorfor kunne han ikke ta et annet type middel under OL-perioden?, spurte Wikegård da han i ettermiddag var gjest i programmet «Hockeycentralen».

Hockeyeksperten tror landslagslegen ble tvunget til å ta ansvar for den positive dopingtesten.

- Om jeg får spekulere litt, så tror jeg at Nicklas Bäckström gjorde noe som ikke Björn Waldebäck var klar over. Og så måtte Björn stå fram og ta smellen. Det er min spekulasjon, sier Niklas Wikegård, som håper landslagslegen blir i stillingen.