TIL STABÆK: Anthony Annan. Foto:  AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
TIL STABÆK: Anthony Annan. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZVis mer

Ekspert om Anthony Annans karriere: - Det er forunderlig

Nå er midtbanespilleren tilbake i Stabæk.

(Dagbladet): Ghanesiske Anthony Annan returnerer til Tippeligaen.

Det for Stabæk, der han hadde et låneopphold i 2008, før han ble Rosenborg-spiller. Han var altså en del av de blåstripete da klubben tok Tippeliga-gull. Han spilte også en sesong i Start.

Avtalen strekker seg ut sesongen, skriver Bærums-klubben på sine hjemmesider.

- Det er en tidligere helt som nå vender tilbake, og vi er veldig glad for at dette gikk i orden. Anthony er lettrent, og vi håper han komme inn å bidra fra dag én, sier sportssjef Inge Andre Olsen.

Stabæk har fått den nødvendige dispensasjonen fra Norges Fotballforbund. Nå mangler kun arbeids- og oppholdstillatelsen før ghaneseren igjen kan ikle seg Stabæk-drakten.

Lite spilletid Annan kommer nå fra 1860 München. Han har lagt bak seg en karriere i Schalke 04 hvor han hadde utlån til klubber som Vitesse og Osasuna. Han har slitt med spilletid i samtlige klubber, og har vært klubbløs en liten stund.

C More-kommentator Kenneth Fredheim er overrasket over at 29-åringen aldri lyktes.

- Sånn han var i Rosenborg og det ghanesiske landslaget, særlig for VM med Ghana, så var jeg oppriktig forbauset over at han ikke slo til i en storklubb i Europa, sier Kenneth Fredheim.

Nedadgående spiral Kommentatoren mener det er grunn til å være skeptisk når Annan ikke har lykkes i noen av klubbene han har vært i etter at han forlot Rosenborg og Norge. Samtidig tror han potensialet er stort.

- Han har hatt en sammenhengende nedadgående spiral siden han forlot Norge. Det er pussig. Stabæk har siden Bob Bradley overtok, og med Inge Andre Olsen, hatt en statsistikk på å hente spillere som er fremragende. Jeg vil anta at det er et uforløst potensiale der. Det er vanskelig å bedømme når du ikke har sett han de siste årene. Hvordan det påvirker en spiller psykisk. Den Anthony Annan vi husker er nærmest en berikelse for Tippeligaen, sier Fredheim.

LITE SPILLETID: Anthony Annan (t.v) spilte blant annet mot Helsinki. Her er han i duell med CLub Brugges Fernando Menegazzo. Foto: AFP PHOTO / BELGA / BRUNO FAHY / NTB Scanpix
LITE SPILLETID: Anthony Annan (t.v) spilte blant annet mot Helsinki. Her er han i duell med CLub Brugges Fernando Menegazzo. Foto: AFP PHOTO / BELGA / BRUNO FAHY / NTB Scanpix Vis mer

Dette kan være midtbanespillerens siste sjanse til å gjenoppbygge karrieren.

- Han kommer tilbake til den ligaen han skapte seg et navn. Det kan føles som en trygghet for han. Han vet hvordan klubben opererer, trener og hvordan nivået er. Det er rart med psykologi og fotball. Han følte seg nok verdsatt når han var her også, sier Fredheim.

Beit Aarøy Anthony Annan skapte overskrifter i 2010 da han beit daværende Aalesund-spiss Tor Hogne Aarøy. Fredheim håper at vi ikke får se en annen versjon av Annan i Tippeligaen denne sesongen.

- Vi trenger ikke en Suarez-light. Jeg husker han først og fremst som et jern på midten. En veldig god defensiv midtbanespiller. Helt lysende i VM for Ghana, som har hatt en forunderlig karriere etter det, sier Fredheim.

Stabæk møte Rosenborg denne helga i det som regnes som en seriefinale. Anthony Annan er ikke spilleklar til møtet med gamleklubben.

FORUNDRET:
C More-ekspert Kenneth Fredheim er overrasket over at ikke Anthony Annan har slått til for en storklubb i Europa.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORUNDRET: C More-ekspert Kenneth Fredheim er overrasket over at ikke Anthony Annan har slått til for en storklubb i Europa. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer