MISTET KILLERINSTINKTET: Radamel Falcao har foreløpig ikke innfridd forventningene i Manchester United. United-Supporteren-redaktør Lars Morten Olsen innrømmer at Falcao har vært en skuffelse så langt. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
MISTET KILLERINSTINKTET: Radamel Falcao har foreløpig ikke innfridd forventningene i Manchester United. United-Supporteren-redaktør Lars Morten Olsen innrømmer at Falcao har vært en skuffelse så langt. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFFVis mer

Ekspert om Falcao: - Han har mistet killerinstinktet

United-redaktør skuffet.

(Dagbladet): Mot Preston var Manchester United-spiss Radamel Falcao tilnærmet usynlig på banen, og hadde ikke ett skudd på mål. Det resulterte i at han ble byttet ut etter 60 minutter.

Colombianeren ble hentet til klubben på lån i sommerens overgangsvindu, med opsjon på kjøp. Men 29-åringens fire ligamål denne sesongen står i sterk kontrast til en Falcao som pleide å bøtte inn mål i Atletico Madrid.

United-manager Louis van Gaal har tidligere vært klar på at Falcao må vise hva han er god for, mens colombianerens agent tror Falcao hadde blomstret under United-legenden sir Alex Ferguson.

- En skuffelse United-Supporteren-redaktør Lars Morten Olsen vedkjenner overfor Dagbladet at Falcao har vært en skuffelse.

- Han har vært en skuffelse i forhold til de forventningene vi hadde stilt og ut ifra hvor bra han har levert tidligere. Han starta jo veldig bra, men sånn det er nå, rettferdiggjør han ikke en transfersum på 43 millioner pund, sier Olsen.

For en permanent overgang vil koste United 43 millioner pund, nesten 500 millioner norske kroner.

- Jeg håper at han blomstrer fra nå og ut sesongen, og at det han viser er så bra at klubben bare tenker at han er verdt å satse på. Men det begynner å haste, vi skriver midten av februar. Hvis den dårlige formen fortsetter ser jeg ikke noe poeng i å betale så mye for ham, sier Olsen.

Mistet killerinstinktet C More-ekspert Petter Veland følger spansk fotball tett, og husker tiden der Falcao var en livsfarlig goalgetter i Atletico Madrid.

- Hva er det Falcao har mistet?

- Han har jo mistet litt av killerinstinktet. Han var en enormt god spiller i boksen med bevegelse. Han hadde også alltid en avstand på 20-30 meter til motstanderen, noe som nesten alltid gjorde han hadde ballen først. Rykket har bortimot vært helt borte etter skadene han pådro seg, sier Veland til Dagbladet.

Mens Olsen mener at Falcao har spilt såpass mye etter skadene at det blir feil å skylde på dem, mener Veland at skadene har satt Falcao tilbake.

- Han har blitt ytterligere satt tilbake på grunn av de to kneskadene, helt åpenbart. Hadde det ikke vært for de, hadde han vært bedre enn det han framstår som nå. Men det har vi også sett før, spillere som ikke klarer å komme tilbake til toppnivå etter slike skader, sier Veland.

God konkurranse Så gjenstår det å se om Falcao finner ut av det.

- Det er vel en litt mental greie, der han må finne tilbake til godfølelsen i seg selv. Samtidig så er han nå i et lag som har utfordringer, ikke bare med Falcao, det er ikke et velfungerende kollektiv der alle kjenner hverandre og systemet. Det vil ha en viss ting å si. Hadde han spilt i et mannskap i et klarere og definert system, kunne han sett bedre ut, sier Veland.

- Jo lenger han blir i United, jo bedre lærer han sine lagkamerater å kjenne. Samtidig har han veldig god konkurranse av Rooney og van Persie. Det at det er en tøff kamp, at han ikke får den øvinga han kanskje skulle behøvd. Samtidig så er det relasjoner i klubben som ikke er så gode som de kunne ha vært, og jobbe med sin egen mentalitet.