TUNG START: Tre av de fire første etappene i årets Tour de France har oppskriftsmessig endt med massespurt. Alexander Kristoff har måttet strekke våpen i alle. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TUNG START: Tre av de fire første etappene i årets Tour de France har oppskriftsmessig endt med massespurt. Alexander Kristoff har måttet strekke våpen i alle. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Ekspert om Kristoff: - Fullstendig mislykket Tour de France hvis han ikke vinner minst én etappe

Det mener sykkelekspert Mads Kaggestad.

Tre av de fire første etappene i årets Tour de France har oppskriftsmessig endt med massespurt. Alexander Kristoff har måttet strekke våpen i alle. Det betyr kort og godt at tre seiersmuligheter allerede er brukt opp.

Fortsatt gjenstår det minst like mange, men presset på Katjusja-stjernen øker ubønnhørlig.

- Tour de France er for ham fullstendig mislykket hvis han ikke vinner minst én etappe. Det kjenner han helt sikkert på, sier Mads Kaggestad til NTB.

Kan løsne

NTB møtte TV 2s sykkelekspert før starten på tirsdagens etappe til Limoges. Der åpnet Kristoff spurten i tidligste laget og måtte igjen se seg slått av et knippe spurtrivaler.

En liten håndfull av de gjenstående etappene i årets Tour vil trolig ende med massespurt. Dermed er det fortsatt gode muligheter til å prikke etappeseieren Kristoff så gjerne ønsker seg.

Kaggestad mener historien viser at det er grunn til å fatte håp.

- I forfjor var det først godt ut i rittet at det virkelig begynte å fungere for Alexander. Han er såpass godt trent og blir i tillegg bare sterkere og sterkere for hvert år.

- Slitasjen på de andre rytterne blir noe større enn den blir på han, i og med at han er en så bra klassikerrytter med en så bra fysisk plattform. Det vil nok telle i hans favør utover i rittet, sier han.

Sen triumf igjen?

I 2014 tok Kristoff sine hittil eneste Tour de France-seirer på etappe 12 og 15. Det kan skje igjen.

Kaggestad håper Kristoff selv og teamet rundt nordmannen klarer å bevare roen i jakten på den sårt tiltrengte triumfen.

- Alle som er i støtteapparatet hans har vært i idretten i alle år. Jeg tror nok at de skjønner hvordan psykologien fungerer og at de må forsøke å motivere han i stedet for bare å presse han. Da blir det bare et negativt fokus. Man må ville, ikke skulle, sier Kaggestad – og tilføyer:

- Det mentale er kjempeviktig når han er så presset som nå.

Neste flate etappe kommer torsdag. Da skal det trolig spurtes om seieren etter at 190,5 kilometer er tilbakelagt mellom Arpajon-sur-Cere og Montauban.

(NTB)