NY SJEF:  Rafael Benitez er den nye sjefen på Santiago Bernabéu. Martin Ødegaards skjebne ligger nå i hans hender. Foto: NTB Scanpix
NY SJEF: Rafael Benitez er den nye sjefen på Santiago Bernabéu. Martin Ødegaards skjebne ligger nå i hans hender. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ekspert om Ødegaards nye sjef: - Han har ingen aura av suksess

Møtes i dag.

I dag hilser Martin Ødegaard (16) på Rafael Benitez (55) for første gang. Han har én måned på seg til å overbevise Real Madrids nye trener.

Benitez erstattet Carlo Ancelotti 3. juni. Han har skrevet under på en treårskontrakt. Men i den spanske hovedstaden råder det bare behersket optimisme. Hvor god er egentlig Benitez?

- Han har ingen aura av suksess. Jeg ble litt overrasket da de ansatte ham. Ancelotti var en populær mann blant spillerne, sier Øyvind Alsaker, fotballkommentator på TV 2.

Legesjekk Ødegaard og co. skal gjennom legesjekk og fysiske tester fredag. Søndag setter laget seg på flyet til Melbourne i Australia. Her spiller Real Madrid mot Roma og Manchester City i International Champions Cup.

I et intervju med klubbens hjemmeside erkjenner Benitez at de første dagene blir hektiske.

- På den ene siden skal vi representere klubben over hele verden. På den andre siden skal vi forberede en ny sesong. Det er ikke lett å kombinere de to tingene, sier Benitez.

25 spillere Noe av det første han må finne ut av er hvilke 25 spillere som skal være med på A-laget.

Real Madrid spiller sju treningskamper før seriestarten 22. august. Den siste er mot Vålerenga 9. august. Etter dette bør Benitez ha gjort seg opp en mening.

- Han har en meget sterk overbevsining om sin fotball. Men jeg tror det er helt åpent hva angår Ødegaard, påpeker Alsaker.

- Han må vise seg fram for en ny manager. Så får vi se om det er godt nok.

Getafe og Celtic skal være to aktuelle utleieklubber hvis Ødegaard ikke når opp på førstelaget.

Uten titler Ancelotti fikk sparken etter en sesong uten titler. Benitez kan selv skilte med flere titler. Champions League-trofeet med Liverpool i 2005 er den største av alle.

- Real Madrid er som et bortskjemt barn i en leketøysbutikk. Selv om de har noe som er bra fra før, skal de ha noe nytt, sier Alsaker.

EKSPERT:  Øyvind Alsaker. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
EKSPERT: Øyvind Alsaker. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Muligens var det Madrid-linken som til sjuende og sist ble avgjørende. Benitez trente B-laget til Real mellom 1993 og 1995. Siden har han skaffet seg erfaring i ni klubber, sist Napoli.

Hakkekylling - Men han er lett å hakke på, sier Alsaker.

- I England ble han kalt for «den feite spanske kelneren». Selv om han kanskje ikke blir kalt for det i Spania, har presidenten allerede meldt at han bør slanke seg. Sånt er med på å undergrave autoriteten til en manager. Han får ikke mye tid på seg.

Da Ødegaard ble hentet fra Strømsgodset i januar, lå det åpenbart stor prestisje i overgangen. President Florentino Pérez ønsket nærmest å fortelle verden: «Se her, folkens! De største talentene kommer til oss.»

Veiskille - Jeg tror ikke Benitez kommer til å la seg presse til å bruke Ødegaard. Han vil gjøre en fotballfaglig vurdering. Det er ingen tvil om at Ødegaard står overfor et veiskille, påpeker Alsaker.

- Det første månedene har han gjort seg kjent med ting. Men han har tatt nye nivåer hele tida. Det er fullt mulig å fase ham inn på A-laget, uten at han bærer lasset. Det blir en spennende sommer.