Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ekspert om savnet av Messi: - Barcelona er skyld i det selv

De gode alternativene er ikke der.

AVHENGIG. Barcelona har gjort seg unødvendig avhengig av Lionel Messi, mener La Liga-ekspert Petter Veland. Her ligger Messi etter at han skadet kneet under kampen mot Las Palmas 26. september. Messi håper å bli klar til El Clasico 21. november. Foto: AP/NTB/Scanpix.
AVHENGIG. Barcelona har gjort seg unødvendig avhengig av Lionel Messi, mener La Liga-ekspert Petter Veland. Her ligger Messi etter at han skadet kneet under kampen mot Las Palmas 26. september. Messi håper å bli klar til El Clasico 21. november. Foto: AP/NTB/Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lionel Messi er skadet. Og Barcelona sliter umiddelbart. Til tross for at laget er spekket med verdensstjerner.

La Liga-ekspert og CMore-kommentator Petter Veland mener at klubben har gjort seg unødvendig avhengig av den vesle ballmagikeren. At Barcelona har lent seg for mye på Lionel Messi.

- Klubben har mye skyld i det selv, for at situasjonen er som den er. Noen uheldige disponeringer og salg, samt en straff som gjør Barcelona spesielt sårbar med Messi på skadeliste, sier Petter Veland til Dagbladet.

Smadret statistikkene Sevilla vant 2-1 over Barcelona sist lørdag. Det resultatet svir.

FC Barcelona har lagt ut følgende salt i såret på sin egen hjemmeside:

Blant annet står det å lese at denne kampen brøt den lengste og verste statistikken i historien for Sevilla med 12 kamper uten seier. Det er ikke akkurat noe formlag som sendte Barcelonas verdensstjerner hjem igjen med et forsmedelig nederlag.

En lei statistikk tok også slutt for treneren Unai Emery. Etter seks uavgjort og hele 14 tap, kom den første seieren over Barcelona for Emery.

Barcelona hadde ikke tapt i Sevilla på åtte år. Den statistikken er også brutt nå.

Trått Det går trått. Det forteller pasningsstatistikken fra kampen det meste om. Barcelona slo 442 pasninger, mens Sevilla ble notert for 246.

En sterk balldominans, men med et svakt resultat.

Og laget var også ineffektivt. Bare Neymar alene hadde fem skudd på mål. Det var like mange som hele mannskapet til Sevilla hadde i motsatt ende.

Savnet av Lionel Messi er åpenbar.

Slik analyserer Petter Veland problemet for den katalanske klubben:

- Det er et hull etter Messi. Årsaken er salg av alternativer, samt at to andre ikke kan benyttes på grunn av en FIFA-straff, forteller Petter Veland.

Straffen utelukker i utgangspunktet Arda Turan og Aleix Vidal ut året.

Man kvittet seg med fire spillere i sommer. Det mener Veland har gjort kabalen til manager Luis Enrique ekstra vrien med kneskaden til Lionel Messi.

- Pedro Rodriguez hadde vært et soleklart alternativ. Men han forsvant til Chelsea i august. Det var en slags «gentlemans agreement» etter lang og tro tjeneste, sier Veland.

De øvrige som er forsvunnet er Adama Traoré, Gerard Deulofeu, Alen Hailovic og Denis Suaréz.

Alternativene Petter Veland mener at Enrique har åpenbare problemer med å finne den riktige løsningen.

Her er alternativene Veland ser for seg:

- De kan legge om til to spisser med Neymar og Suaréz. Det kan dannes en skjev 4-3-3 med Dani Alvez som vingback. Enrique har en mulighet til å benytte seg mer av Sandro Ramirez og Munir El Haddadi enn hva planen var i utgangspunktet. Han kan også dytte fram de to backene Sergi Roberto fra høyreback/indreløperrollen, og Dani Alvez fra sin høyreback-rolle, sier Petter Veland.

Tiltrengt pusterom Argentina skal ut i to kamper mot Brasil og Urugary. Da er det spillefri. Det blir et sårt tiltrengt pusterom for Barcelona.

- Det blir som en oase i ørkenen. Messi skal allerede ha gitt beskjed om at han er uaktuell til de to VM-kvalifiseringskampene. Han gjør alt han kan for å rekke El Clasico, sier Veland.

Kampen mellom Real Madrid og Barcelona spilles i Madrid 21. november.

- Barcelona har selv gjort seg avhengig av Messi slik som det viser seg. Selv om de har verdensstjerner som Suarez og Neymar, og er heldigere enn 98 prosent av andre klubber, så er det først når Messi er på banen, at Barcelona-supporterne tar det roligere, konkluderer Petter Veland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!