Ekspert: - Oppskrift på katastrofe

Erik Thorstvedt slår fast at Manchester United må kvitte seg med Cristiano Ronaldo (37) så fort som mulig. Øyvind Alsaker mener endring er nødt til å skje.

DÅRLIG STEMNING: Forholdet mellom Cristiano Ronaldo og Manchester United virker å surne til. Foto: Pa Photos/NTB
DÅRLIG STEMNING: Forholdet mellom Cristiano Ronaldo og Manchester United virker å surne til. Foto: Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha tapt sesongens to første Premier League-kamper brygger det opp til en aldri så liten krise for Manchester United. Tapene for Brighton (1-2) og spesielt Brenford (0-4) var av det pinlige slaget.

Midt oppe i det hele står angrepsstjerna Cristiano Ronaldo, som ønsker seg vekk fra klubben.

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt er overfor Dagbladet klar på at Erik ten Hag & Co. er nødt til å kvitte seg med portugiseren.

- Dette er en oppskrift på katastrofe. Jeg mener de må prøve alt de kan å få ham ut. United må strekke seg langt for å bare avslutte dette kapittelet. Det løser ikke alt, men den situasjonen er en så forstyrrende faktor, at det blir vanskelig å bygge noe særlig med det problemet, som henger over Ten Hag.

- Så du ser på situasjonen som uholdbar?

- Ja, definitivt. Han er en fantastisk spiller, ingen kan ta ham på det han har gjort, men han har alltid prioritert seg selv først. Det har funket, men nå er han beviselig i en alder der han fortsatt scorer mål, men de andre tingene han gjør er begrenset, og de lagene han spiller for scorer totalt sett færre mål med ham på laget enn de gjør uten ham. Det er ingen vei utenom en exit, slår Thorstvedt fast.

EKSPERT: Erik Thorstvedt følger engelsk fotball tett. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2/NTB
EKSPERT: Erik Thorstvedt følger engelsk fotball tett. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2/NTB Vis mer

- Glad hvis Ronaldo forsvant

Han mener det er «utrolig rart» at Ronaldo har ønsket seg vekk fra Manchester United, uten å være så og si enig med en ny klubb, men at det muligens sitter et Champions League-kvalifisert-lag der ute med is i magen og venter på å få 37-åringen gratis.

- Nå har det kommet inn en ny trener som skal bygge en ny kultur over tid, men da passer ikke en veldig egoistisk Ronaldo inn. Jeg tror Ten Hag hadde vært veldig glad hvis Ronaldo bare forsvant, hevder Thorstvedt.

Etter to strake ligatap, og med Liverpool i vente i den tredje runden, mener Thorstvedt at Ten Hag har nok av ting å jobbe med.

- Det siste han trenger er Ronaldo som bare er et betent problem oppe i det hele. Én ting er hvis han er bra, spiller fast og scorer mål, men dette er en mann som er allergisk mot å sitte på benken og bli byttet ut.

I DIALOG: Cristiano Ronaldo og Manchester United-manager Erik ten Hag. Foto: Pa Photos/NTB
I DIALOG: Cristiano Ronaldo og Manchester United-manager Erik ten Hag. Foto: Pa Photos/NTB Vis mer

- En skikkelig hodepine

TV 2s mangeårige Premier Leauge-kommentator Øyvind Alsaker mener Manchester United og Ronaldo må bli enige om et fruktbart og fungerende samarbeid denne sesongen. Hvis det ikke er mulig, må partenes veier skilles.

- Han har blitt en skikkelig hodepine for United - et kolossalt ego som kom inn der, og åpenbart påvirker spillergruppen noe voldsomt, i negativ forstand. Jeg tror mange av Uniteds problemer stammer fra Ronaldo. Jeg følte at de hadde noe på gang, men at det var umulig å si nei til ham. Jeg tror kanskje Solskjær angrer litt på at han signerte Ronaldo, men jeg tror ikke han hadde så mye valg, sier Alsaker til Dagbladet.

Han trodde det var en «annen» Ronaldo som returnerte til Manchester United i fjor sommer. I stedet har Ronaldo fremstått som egoistisk oppe i det hele. Det er kanskje det siste United trenger nå, mener TV 2-profilen.

I likhet med Thorstvedt mener også Alsaker at Ronaldos situasjon på «Drømmenes Teater» er uholdbar.

- Den er det. Det er bare å se på Uniteds sesongåpning. Det er mye som er galt. Ronaldo skal ikke ha skylden for alt, men jeg mener at det er noe i den troppen som virker råttent. Det har du ikke råd til. Hvis du ikke har kjemien i gruppen, så kommer du til å slite.

- Så du mistenker at Ronaldo er blant de råtne eplene i kurven?

- Ja, det er et ladet uttrykk å bruke, men Ronaldo har sin egen agenda her: Det er ikke å løfte United til nye høyder, men sin egen. Det er jeg ganske sikker på. Det handler om ham, og at han skal lykkes. Det er ikke det som skal til for dette United-laget her, som er skakkjørt. Om Ronaldo må vekk eller om de kan gjøre andre ting, får tiden vise.

KOMMENTATOR: TV 2s Øyvind Alsaker. Foto: NTB
KOMMENTATOR: TV 2s Øyvind Alsaker. Foto: NTB Vis mer

Passer ikke inn

Alskaker minner om at Manchester United endte på andreplass sesongen før Ronaldo ble hentet inn.

Siden den gang mener han mye har endret seg i United-garderoben. Han peker på at Edinson Cavani måtte gi fra seg draktnummeret sitt, Bruno Fernandes ble redusert til en nummer to, og at Harry Maguire sin autoritet som kaptein ble påvirket.

- Manchester United var i ferd med å bygge opp noe nytt, og da passet inne Ronaldo inn, forklarer Alsaker.

Mandag neste uke gjester Liverpool «Drømmenes Teater».

- Bør Ronaldo starte den kampen?

- Det er vanskelig å si. Jeg vet ikke om Anthony Martial blir frisk. Ten Hag har få å bruke der der oppe, sier Alsaker.

Han mener Manchester United har satt seg i en litt klønete situasjon på spissplass. Han mistenker at klubben ikke er like attraktiv lenger, men synes det likevel er påfallende at de er så tynne i posisjonen.

- Kan det å terminere Ronaldos kontrakt være riktig vei å gå?

- Det kan det. Det er en spiller som ikke ønsker å være i United, han vil spille Champions League-fotball. Man kan si at: «Men da får han det som han vil», men det kan hende at det er i Uniteds beste interesse. De har litt å gruble på, for å si det pent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer