VANT: Maiken Caspersen Falla var fullstendig overlegen på dagens sprint.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT: Maiken Caspersen Falla var fullstendig overlegen på dagens sprint. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Ekspert raser etter norsk «knockout»: - Sprint? Ikke engang i nærheten

Caspersen Falla vant i Canada.

OSLO/CANMORE (Dagbladet): Den svenske langrennskommentatoren Tomas Pettersson kommer med et syrlig stikk til Det internasjonale skiforbundet (FIS) etter dagens etappe av Ski Tour Canada, hvor Maiken Caspersen Falla igjen viste at hun er verdens raskeste kvinne.

Den 1,5 kilometer lange sprintløypa blir omtalt som den tyngste noensinne. Det ga store utslag. Ikke bare i form av distansespesialist Therese Johaugs tredje plass på prologen, men også Ingvild Flugstad Østbergs tid i det første kvartfinaleheatet vekket oppsikt.

- Østberg vinner altså den første kvarten med fire minutter og 13 sekunder som sluttid. Sprint? Ikke engang i nærheten. Gjør om, gjør rett, FIS, tordner Pettersson på Twitter.

- Sjeldent Også NRKs kommentatorpar, Jann Post og Fredrik Aukland, understreket på direkten hvor krevende forhold både de kvinnelige og mannlige utøverne konkurrerte i.

Blant annet ble Petter Northug og Emil Iversen fullstendig parkert av franske Maurice Manificat i herrenes semifinale.

- Dagens overraskelse: Manificat. Distansemannen! Det viser litt hvor tøffe disse løypene er, sa Aukland.

- Han herjer med Northug og Iversen, konstaterte Post.

Tredobbelt norsk I kvinnenes finale ble det imidlertid tredobbelt norsk. Og igjen var det verdens beste sprinter som var best. I duell mot Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Flugstad Østberg rykket Caspersen Falla i den siste bakken og parkerte lagvenninnene totalt.

- Det er knockout. Hun er fullstendig overlegen. For en sprinter Falla har blitt. Det er noe av det råeste jeg har sett, sa Post.

- Jeg hadde lagt en plan som gikk på å rykke i den siste bakken. Det er utrolig gøy å lykkes med det. Men jeg vet ikke helt om dette var en sprint, da, for det tok jo over fire minutter. Jeg følte bare at jeg gikk og gikk og gikk, sier en glad Caspersen Falla til NRK.

Les også: Johaug og Weng ødela for seg selv