Ekspert raser mot familien til Schumacher: - Spør du meg, er det en skandale

Tre år siden ulykken.

«SKANDALE»: - Den store skandalen er hvordan familien har håndtert denne situasjonen. Det hadde holdt med en liten oppdatering, sier Formel 1-ekspert Roger Benoit. I dag er det tre år siden den tragiske ulykken. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi/NTB Scanpix
«SKANDALE»: - Den store skandalen er hvordan familien har håndtert denne situasjonen. Det hadde holdt med en liten oppdatering, sier Formel 1-ekspert Roger Benoit. I dag er det tre år siden den tragiske ulykken. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I dag er det nøyaktig tre år siden (krever innlogging) Formel 1-esset Michael Schumachers tragiske fallulykke i de franske alpene.

47-åringen slo hodet mot steiner som lå skjult under det tynne snølaget, og svevde lenge mellom liv og død. Nå er det ingen som vet hvordan det egentlig går med tyskeren.

Akkurat det er noe den sveitsiske journalisten og Formel 1-eksperten Roger Benoit har et stort problem med.

- En skandale

Han mener familien burde vært langt mer rundhåndede med informasjon om Schumachers tilstand.

- Den store skandalen er hvordan familien har håndtert denne situasjonen. Det hadde holdt med en liten oppdatering. Folk lurer på hvordan han har det, så gi dem noe, sier han i et intervju med svenske Expressen.

- Spør du meg, er det en skandale.

Benoit, som har jobbet som journalist og kommentator siden 1970, har dekket 704 Grand Prix-turneringer i Formel 1. Han tror det står «riktig ille» til med Schumacher, og er klar på at man hadde fått beskjed om det var noen lyspunkter.

- Familien får gjøre som de vil, men jeg synes ikke det er riktig å gjøre det på denne måten. I alle fall ikke om man har flere millioner tilhengere som sitter verden rundt og lurer på hvordan det går, sier han.

Kehm

Hver gang det kommer ny informasjon om tilstanden til Michael Schumacher, skaper det store overskrifter. Det var blant annet tilfellet da den tidligere Ferrari-sjefen Luca di Montezemolo i februar var svært kryptisk, og sa at han hadde nyheter, men at de ikke var gode.

I november var det den tidligere Mercedes-sjefen Ross Brawn som var ute og snakket om «oppmuntrende tegn», men dette gikk han selv tilbake på og hevdet at han ble misforstått bare to uker etterpå.

Dersom du skal få svar på spørsmål rundt tyskerens helse, må du ta kontakt med manager Sabine Kehm. Kehm var alltid ved Schumachers side da han var aktiv.

Kehm jobbet som sportsredaktør i Süddeutsche Zeitung da hun ble oppringt av Schumachers daværende manager Willi Weber i 2001. Kehm ble tilbudt jobben som Schumachers pressesjef, og etter litt betenkningstid takket hun ja til jobben. I 2010 ble hun manager til den tidligere Formel 1-kjøreren.

- Kommer til å forsvinne

Kehm fortalte i mars at Michael Schumacher trivdes godt med å være utenfor rampelyset, og at pressen stort sett lot være å skrive om privatlivet hans.

- En gang jeg hadde en lang diskusjon med Schumacher sa han til meg: «Du trenger ikke ringe meg det neste året, jeg kommer til å forsvinne», sa hun.

- Jeg tror det var hans hemmelige drøm å gjøre det en dag. Det er grunnen til at jeg fortsatt ønsker å beskytte hans ønsker ved å ikke gi mye informasjon.

Familien ønsker også at det skal være mest mulig stillhet rundt Schumacher, og bidrar derfor ikke til å skape overskrifter i media. Det er nettopp dette som får Benoit til å reagere.

- Journalister gjør bare sitt beste for å finne og formidle informasjon, men de motarbeides hele tiden av familien, sier han.