Ekspert reagerer

- Hva ønsker Manchester United egentlig? Er de så naive at de tror det er en ny Sir Alex Ferguson der ute?

GODE VENNER: Ole Gunnar Solskjær og Sir Alex Ferguson. Foto: NTB
GODE VENNER: Ole Gunnar Solskjær og Sir Alex Ferguson. Foto: NTB Vis mer
Publisert

MANCHESTER (Dagbladet): Det er Mauricio Pochettino (49) for alle pengene i England i dag.

Argentineren lander med sitt Paris Saint-Germain i Manchester tirsdag, før klinsjen mot City i Champions League onsdag.

Der navn som Zinédine Zidane, Brendan Rodgers og Erik ten Hag har vært nevnt tidligere, er engelske medier samstemte: Pochettino er nå førstevalget på Old Trafford.

Daily Mirror tirsdag
Daily Mirror tirsdag Vis mer

Midlertidig trener, Michael Carrick, leder laget mot Villarreal på El Madrigal i kveld. Men alle tar det for gitt at 40-åringen sitter på lånt tid.

Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher - nå «pundit» i England - reagerer over måten klubben tenker på i trenerjakten:

- Hva ønsker Manchester United egentlig? Er de så naive at de tror det er en ny Sir Alex Ferguson der ute, som vil lede klubben de neste 25 åra? Våkn opp, skriver han i sin spalte i The Daily Telegraph.

Manchester Evening News tirsdag
Manchester Evening News tirsdag Vis mer

- Fotballverden har forandret seg. Slike managere eksisterer ikke lenger. Selv i de største og mest suksessrike klubbene som Barcelona, Bayern München og Real Madrid kommer og går de beste trenerne hvert tredje eller fjerde år.

Carragher fortsetter:

- Kanskje Pep Guardiola og Jürgen Klopp vil være i Manchester City og Liverpool i åtte eller ni år. Men en slik levetid er unntaket, ikke regelen.

The Sun tirsdag
The Sun tirsdag Vis mer

The Sun skriver at Ole Gunnar Solskjær opptrådte som en gentleman til siste slutt i Manchester United. Avisa omtaler klubben som «kaos og rot» før klinsjen på El Madrigal klokka 18.45.

Ekspert for Daily Mirror, Stan Collymore, har ikke veldig tro på framtida til nordmannen:

- Jeg sliter med å se sparkede Ole Gunnar Solskjær jobbe i Nottingham Forest, Sheffield Wednesday, Derby eller noen av de andre store klubbene i Championship. Han har en grell retning som manager, mener Collymore.

- Hva er stilen og fotavtrykket hans? Han har ikke noe. Han må fornye seg selv som mer hensynsløs og taktisk.

SPARKEN: Ole Gunnar Solskjær forlater treningsanlegget Carrington etter at han fikk sparken. Vis mer

I England er spørsmålet når Pochettino kan være på plass. Ifølge flere rapporter skal det være friksjon mellom ham og sportsdirektør Leonardo i Paris Saint-Germain.

At treneren fortsatt bor på hotell i Paris med familien, tolkes som et tegn på at han ennå ikke har funnet seg til rette.

- Det er sterke indikasjoner på at Pochettino ønsker seg til Old Trafford, skriver sjefskribent Jason Burt i The Daily Telegraph.

FORKJÆRLIGHET: Sir Alex Ferguson skal ha betydelig sansen for Mauricio Pochettino. Her fra et møte mellom Manchester United og Southampton i 2013. Foto: NTB
FORKJÆRLIGHET: Sir Alex Ferguson skal ha betydelig sansen for Mauricio Pochettino. Her fra et møte mellom Manchester United og Southampton i 2013. Foto: NTB Vis mer

Han viser til et «hemmelig møte» Sir Alex Ferguson og Pochettino hadde i 2016. Allerede den gang ble det uttrykt gjensidig kjærlighet mellom United og argentineren.

Det taler til hans fordel at når han kan kontrollere egoer som Lionel Messi, Neymar og Kylian Mbappé, vil også United-garderoben være håndterbar.

PSG leder den franske ligaen med elleve poeng foran toeren Nice.

CHAMPIONS LEAGUE

Manchester U.42118-77
Villarreal42119-57
Atalanta41217-75
Young Boys41033-83

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer