SJANSELØS: Mikaela Laurén og Cecilia Brækhus møtte hverandre i 2010. Da utbokset den norske verdensmesteren utfordreren og vant på teknisk knockout i 7. runde. Foro: NTB Scanpix
SJANSELØS: Mikaela Laurén og Cecilia Brækhus møtte hverandre i 2010. Da utbokset den norske verdensmesteren utfordreren og vant på teknisk knockout i 7. runde. Foro: NTB ScanpixVis mer

Cecilia Brækhus vs. Mikaela Laurén

Ekspert sa i juni: - Laurén er et langt steg tilbake for Brækhus

Har samme oppfatning nå.

(Dagbladet): - Det er ingenting som er bekreftet. Men om det blir Mikaela Laurén som er den neste motstanderen til Cecilia Brækhus, så står jeg for det jeg sa i juni, sier Viasat-ekspert Roar Petajamaa til Dagbladet.

Det er Nettavisen som avslørte den neste motstanderen til Cecilia Brækhus i stevnet på Oslofjord Convention Center i Stokke 21. oktober.

MOT SVENSKE: Ccecilia Brækhus er klar for ny kamp i Stokke 21. oktober. Mest sannsynlig blir det mot svenske Mikaela Laurén. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet
MOT SVENSKE: Ccecilia Brækhus er klar for ny kamp i Stokke 21. oktober. Mest sannsynlig blir det mot svenske Mikaela Laurén. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer

15. juni sa Petajamaa følgende til Dagbladet:

- Det blir en landskamp mellom Norge og Sverige selvfølgelig. Men det er det eneste med en slik kamp. For Brækhus blir det å ta et langt steg tilbake. Det er neppe et særlig klokt valg.

Viasat-eksperten bekrefter føgende:

- Jeg står for det jeg sa den gang. Jeg hadde et annet ønske om motstander for Cecilia i hennes siste kamp i kontrakten. Hun har vist at hun er helt overlegen den svenske bokseren.

Han sier videre:

- Men for all del, Mikaela Laurén er en motstander som står godt til Cecilia. Det bør kunne bli en bra kamp. Svensken har vært svært aktiv i det siste.

Cecilia Brækhus har møtt Mikaela Laurén en gang tidligere. Det var i 2010. Da var Brækhus klart best og vant på teknisk knockout.

SNAKKER OG BOKSER: Cecilia Brækhus sa på en pressekonferanse i juni, at Mikaela Laurén (bildet) har snakket seg til en ny kamp mot henne. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SNAKKER OG BOKSER: Cecilia Brækhus sa på en pressekonferanse i juni, at Mikaela Laurén (bildet) har snakket seg til en ny kamp mot henne. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Laurén har ønsket en returkamp i flere år. Nå ser det ut til at hun har lykkes med det.

- Mikaela har vel snakket seg til en returkamp, sa Cecilia Brækhus i juni.

Sette strek

Den norske boksedronninga har ved flere anledninger sagt at hun lenge har hatt et ønske om å stoppe kjeften på den svenske bokseren.

- Hun har kalt meg så mye rart. Det er vel på tide å sette en strek over alt som har kommet fra den kanten en gang for alle. Hun har vel egentlig snakket seg til en kamp, sa Brækhus i juni.

KRITISK: Bokseekspert og Viasat-kommentator Roar Petajamaa stilte seg kritisk i juni. Om det skulle bli Mikaela Laurén som er neste motstander for Cecilia Brækhus. Han har samme oppfatning i dag. Foto: NTB scanpix
KRITISK: Bokseekspert og Viasat-kommentator Roar Petajamaa stilte seg kritisk i juni. Om det skulle bli Mikaela Laurén som er neste motstander for Cecilia Brækhus. Han har samme oppfatning i dag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Petajamaa sa etter den pressekonferansen at Brækhus hevdet hun alltid søkte progresjon. Og at Laurén neppe kunne stille i den kategorien for den norske boksedronninga.

Uforstående

Men nå tyder alt på at det blir Laurén. Selv om det hevdes fra Mikaela Laurén selv at ingen kontrakt er undertegnet. Hun uttrykte stor overraskelse overfor en henvendelse fra Expressen mandag.

Sannsynligvis er det fordi hun har fått munnkurv fram til onsdag.

Da stiller hun mest sannsynlig på en pressekonferanse og blir presentert som den neste motstanderen til Cecilia Brækhus.

Petajamaa kan styre sin begeistring for den neste motstanderen til den norske verdensmesteren.

Men han legger til:

- Det er jo et fantastisk undercard da. Det beste noen gang.

Undercard er de øvrige rammekampene til hovedkampen.

Anders Eggan, Hadri Srour, Ali Srour og Simen Nysæther skal alle i aksjon 21. oktober.

- Ingen flere

Proffbokser Kevin Melhus som brøt med Brækhus-leiren arrangerer sitt eget proffstevne samme kveld som Brækhus går i ringen.

Han har følgende kommentar:

- Dette viser at Cecilia ikke har flere motstandere å velge blant. Hun har gjort rent bord.

Daglig leder Morten Andreassen i First Lady Promotion sier til Dagbladet at han ikke kan bekrefte den neste motstanderen før onsdag.

Farias uaktuell

Dagbladet lanserte en tanke om en returkamp mellom Brækhus og argentinske Erica Farias som Brækhus slo på poeng i Bergen.

Farias har skrevet på sin twitterkonto at hun venter og håper på en returmatch. Som hun også sa til Dagbladet etter poengtapet natta 10. juni.

Morten Andreassen forteller at det ikke var aktuelt.

- Vi fikk aldri noen henvendelse fra Erica Farias med ønske om en returkamp. Så da tolker vi det slik at hun sannsynligvis har andre planer.

Motstanderen til Cecilia Brækhus 21. oktober blir formelt presentert på en pressekonferanse onsdag.

Alt tyder på at den spenningen nå er blåst.

- Mikaela Laurén er nok den beste motstanderen Brækhus kunne finne, om det blir henne, når det ikke ble aktuelt med en rematch mot Farias, sier Roar Petajamaa.