MØBELRINGEN CUP: Heidi Løke jubler etter scoring under kampen i firenasjonersturneringen i håndball mellom Norge og Sør-Korea (39-28) i Sotra Arena torsdag
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
MØBELRINGEN CUP: Heidi Løke jubler etter scoring under kampen i firenasjonersturneringen i håndball mellom Norge og Sør-Korea (39-28) i Sotra Arena torsdag Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

Møbelringen Cup 2017

Ekspert tror ikke Løke blir like sentral som tidligere

Heidi Løke scoret sju mål i landslagscomebacket. Ekspert mener vi likevel ikke må forvente altfor mye fra henne i VM.

Heidi Løke spilte sin første landslagskamp på 15 måneder torsdag. Linjespilleren, som fødte sin andre sønn 30. juni i år, ble mestscorende med sju mål, like mange som Amanda Kurtovic.

Isabel Blanco, tidligere landslagsspiller og ekspert under EM i fjor, er ikke sjokkert over Løkes prestasjoner.

- Det er veldig imponerende, men det er på en måte ikke overraskende. Hun er på når hun skal. Jeg tror hun har gledet seg lenge til å spille for landslaget igjen og råskapen i henne gjenspeilet dette, sier Blanco til Dagbladet.

I etterkant av VM-uttaket 7. november sa Løke dette til Dagbladet:

- Jeg er glad og gleder meg til å spille for landslaget igjen. Det begynner jo å bli en stund siden sist, fortalte Løke.

Svak motstand

Geir Oustorp, håndballekspert og trener for Norges juniorjenter, var selv til stede under første kamp i Sotra Arena.

Han har følgende å si om Heidi Løkes retur på landslaget etter fødsel:

- Det er smått imponerende. Jeg tror også det var greit for henne å ikke møte den verste motstanderen i første kamp. Så tror jeg det også var en deilig følelse å se at rykket og skuddene sitter som de skal, sier Oustorp til Dagbladet.

- Herlig å se at Mørk og Løke fant tilbake til hverandre også, legger Oustorp til.

Eksperten hadde ikke mye positivt å si om motstanden, til tross for at Norge slapp inn 28 mål mot Sør Korea.

- Sør Korea så ikke så gode ut, men for Norge tror jeg det var greit å få en slik første kamp, for å få spilt seg inn. De har ikke hatt så mange dager sammen som tidligere, og da er det greit å få disse kampene sammen, sier Oustorp.

Verdensmesterskapet

Håndball-VM for kvinner spilles i Tyskland fra 1. til 17. desember. Norge møter Sverige, Tsjekkia, Ungarn, Argentina og Polen i de innledende kampene.

Geir Oustorp mener Heidi Løke ikke kommer til å bli så sentral som tidligere.

- Hun har tross alt vært gjennom en fødsel.

EKSPERT: Geir Oustorp er i trenerteamet for juniorjentene. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
EKSPERT: Geir Oustorp er i trenerteamet for juniorjentene. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer

- Kari Brattset var banens beste i går og de er makkere. Vi har linjespillere i verdensklasse. Løke er bedre enn begge to i angrep, men Brattset og (Vilde Mortensen) Ingstad er viktige i forsvarsspillet, sier Oustorp.

Oustorp trekker spesielt fram keeperteamet som nøkkelspillere i årets mesterskap. Han mener at publikum vil få se ett litt annerledes lag i år enn tidligere.

- Det er vanlig og ganske kjedelig å si, men keeperne kommer til å stå fram i år. Vi har verdens beste keeperpar. Nora Mørk kommer også til å være sentral når hun er på sitt beste.

- I tillegg vil vi se et Norge som er bedre framover enn bakover. Det vil bli mer mål, men også bli sluppet inn mer mål, mener han.

Isabel Blanco derimot, har trua på en spesiell utespiller i årets VM.

- Jeg tror Veronica Kristiansen kommer til å være nøkkelspiller i år. Jeg har fulgt med på henne i Champions League og hun blir bare bedre og bedre.

- Kristiansen har levert mange gode mesterskap, men jeg har bare på følelsen at dette blir hennes år, avslutter Blanco.

Oppkjøringsturneen

I helga spilles resten av kampene i årets Møbelringen Cup i Sotra Arena, håndballjentenes faste oppkjøringsturné. Lørdag møter Norge Ungarn, søndag står Russland på motsatt banehalvdel.

Torsdag var første kamp mot Sør Korea og de norske jentene stakk av med en komfortabel seier. 39–28 sto det på tavla ved kampslutt. Da hadde Heidi Løke fått fornya tillit på landslaget og hun misbrukte ikke sjansen. Ikke mindre enn sju mål scora den nybakte mammaen.

Til tross for dette mente Løke at det fortsatt er mer å hente på formen.

- Jeg merker at jeg blir bedre og bedre. Styrken er på vei tilbake og jeg har fortsatt noen uker på meg til VM starter. Jeg har trent mye og sett god utvikling de siste ukene, sa Løke.

Thorir Hergeirsson mener også at formen til Løke ikke er hundre prosent og valgte derfor å ta med flere linjespillere til VM.

- Vi har med tre linjespillere. Løke er på full fart tilbake, men er ikke helt der ennå. Vi vil sikre oss med Brattset og Ingstad. Begge er gode. Vi har solide forsvarsspillere, sa Hergeirsson.

Torsdagens kamp mot Sør Korea understrekte at valget av de tre linjespillere var lurt. Kari Brattset ble trukket fram som banens beste, da hun leverte en kjempegod kamp med seks mål og glimrende forsvarsarbeid.

  • Norge - Ungarn kl. 18.15 lørdag. Kampen blir sendt på TV 2.