UNDER PRESS: Celtic-manager Ronny Deila mislyktes med å få laget sitt til Champions League for andre sommer på rad. Foto: NTB Scanpix
UNDER PRESS: Celtic-manager Ronny Deila mislyktes med å få laget sitt til Champions League for andre sommer på rad. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ekspert tror presset Ronny Deila får én sjanse til

Sliter i serien.

Ronny Deila er under knallhardt press før Ajax-kampen i europaligaen torsdag.

- Jeg tror ikke styret vil kvitte seg med Deila i høst. De vil da framstå svake. Men dersom Celtic ikke vinner den hjemlige ligaen, tror jeg Deila forsvinner, sier reporterveteranen Ronnie Esplin i nyhetsbyrået Press Association til NTB.

Han kjenner Celtic ut og inn og er på vei til Amsterdam.

- Selv et klart tap mot Ajax vil ikke bety slutten for Deila. Jeg tror at Celtic vinner ligaen i hjemlandet og at han dermed får en tredje mulighet til å nå mesterligaen. Dersom han mislykkes da, er han ferdig.

Svakt Deila vant to titler i sin debutsesong i skotsk fotball, men kom ikke med i mesterligaen tross to sjanser. Denne høsten har det ikke åpnet bra for klubben. Celtic er fem poeng etter Aberdeen etter sju serierunder.

Laget er utslått av mesterligaen etter playoff mot Malmö FF og tapte cirka 200 millioner koner på det. Klubben gikk minus 35 millioner kroner forrige sesong.

Forsvarsstjernen Virgil van Dijk er solgt til Southampton. Han etterlater seg et gedigent tomrom.

Celtic er svært sårbare defensivt og slipper inn mange billige mål. Onsdag ble det klart at forsvareren Charlie Mulgrew er skadd og ikke kan spille mot Ajax.

Molde og Fenerbahçe er også med i Celtics europaligagruppe.

(NTB)