LUKSUSPROBLEM: Vicente del Bosque kunngjorde i dag 30-mannstroppen til vm i Brasil. Denne skal igjen kuttes ned til 23 mann om noen uker. - Å plukke ut dette laget er selve definisjonen på et luksusproblem, sier Veland til Dagbladet. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB SCANPIX
LUKSUSPROBLEM: Vicente del Bosque kunngjorde i dag 30-mannstroppen til vm i Brasil. Denne skal igjen kuttes ned til 23 mann om noen uker. - Å plukke ut dette laget er selve definisjonen på et luksusproblem, sier Veland til Dagbladet. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB SCANPIXVis mer

Ekspert tror Torres blir VM-vraket to år etter at han ble toppscorer i EM

Men håpet lever ennå.

(Dagbladet): I disse dager hagler det med landslagstropper til sommerens VM-sluttspill i Brasil, og siste lag ut er regjerende verdens- og europamester Spania.

Landslagssjef Vicente del Bosque kunngjorde sin 30-mannstropp i formiddag, en jobb som ifølge Cmore-ekspert Petter Veland er av de vanskelige slaget.

- Å plukke ut dette laget er selve definisjonen på et luksusproblem, sier Veland til Dagbladet.

Én overraskelse Av de 30 som ble tatt ut var det bare ett navn som overrasket stort - Atletico Bilbaos 25 år gamle midtbaneanker, Ander Iturraspe. I tillegg er Manchester Uniteds David de Gea og Real Madrids Dani Carvajal med som mulige debutanter.

- Iturraspe er en overraskelse. Det sier alle. Men jeg tror ikke han er med når troppen skal trimmes ned til 23 mann. Det er jeg nesten hundre prosent sikker på, sier Veland.

Real Madrids Isco er et navn flere kanskje savner blant de 30, men Veland er ikke veldig overrasket over at unggutten er utelatt.

- Han har hatt en ok sesong i Real Madrid, verken mer eller mindre. Man visste at han ville bruke en sesong eller to etter overgangen fra Malaga på å finne seg skikkelig til rette under Ancelotti, sier han.

Spiss-luksus Og det er ikke sånn at del Bosque mangler alternativer framover på banen. Både Pedro Rodriguez, Fernando Torres, Diego Costa, Fernando Llorente, Alvaro Negredo og David Villa var med i dagens tropp. Veland tror to av disse må finne seg i å bli hjemme, deriblant Fernando Torres.

- Det er to jeg er 100 prosent sikker på blir med, og det er Pedro og Costa. I tillegg tror jeg Villa får en plass på bekostning av Torres fordi han har så mange relasjoner til mange av de andre fra ulike klubblag.

OVERRASKELSE: Atletico Bilbaos Ander Iturraspe er én av tre nykommere i Spanias bruttotropp. De to andre er David de Gea og Dani Carvajal. Foto: EPA/LUIS TEJIDO/NTB Scanpix
OVERRASKELSE: Atletico Bilbaos Ander Iturraspe er én av tre nykommere i Spanias bruttotropp. De to andre er David de Gea og Dani Carvajal. Foto: EPA/LUIS TEJIDO/NTB Scanpix Vis mer

Han tror også at Juventus-angriper Llorente må vike til fordel for Negredo, selv om Manchester City-spissen har hatt en noe dalende formkurve de siste månedene.

- Han vil ha en sterk nummer ni i tillegg til Costa, men jeg tror Llorente faller ut. Negredo har blitt seriemester i en sterkere liga, og del Bosque har tradisjonelt lite tiltro til de som spiller i Italia, sier Veland.

Startelleveren Å sette opp en startoppstilling med disse spillerne er heller ingen enkel oppgave, men Veland er ganske sikker på ni av de elleve startende.

I en 4-2-3-1 formasjon: Iker Casillas - César Azpilicueta, Sergio Ramos, Gerard Piqué, Jordi Alba - Xabi Alonso, Sergio Busquets - David Silva / Pedro, Xavi, Andrés Iniesta - Diego Costa / Cesc Fabregas.

- Med tanke på tøffe kamper allerede i gruppespillet (Chile og Nederland) tror jeg han vil spille med to ankere på midten. De plassene det i mine øyne er usikkerhet rundt er høyrekanten og spissplassen, sier han.

Umenneskelig press på Brasil Spania har i skrivende stund vunnet de tre siste mesterskapene, og er så absolutt å regne blant favorittene også i sommerens VM.

- Det er fire lag som skiller seg ut på papiret: Spania, Argentina, Tyskland og Brasil, sier Veland, som tror at hjemmepresset på Brasil kan bli for stort.

- Det presset Brasil kommer til å være under er nærmest umenneskelig. Uansett hvor mye de spiller det ned, kommer de ikke unna.

Han tror samtidig at vertsnasjonen fort kan bli offer for det han lanserer som mesterskapets overraskelseslag.

FAVORITTER: Som regjerende verdens- og europamestere, er det vanskelig å komme unna Spania når favorittene skal trekkes fram til VM i Brasil. Foto: AFP PHOTO/ VALENTINA LIZARD / NTB Scanpix
FAVORITTER: Som regjerende verdens- og europamestere, er det vanskelig å komme unna Spania når favorittene skal trekkes fram til VM i Brasil. Foto: AFP PHOTO/ VALENTINA LIZARD / NTB Scanpix Vis mer

- Det kan bli tøft for Nederland å ta seg videre fra gruppa, og da kan fort Chile bli en outsider som tar Brasil i en åttendedelsfinale, sier Veland.

Mesterskapet sparkes igang mellom Brasil og Kroatia den 12. juni. Spania spiller sin første kamp mot Nederland dagen etter.