STORSPILTE: Kari Aalvik Grimsbø var enorm mot Sverige, men bør hun starte mot Russland? Nei, sier Frode Scheie. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STORSPILTE: Kari Aalvik Grimsbø var enorm mot Sverige, men bør hun starte mot Russland? Nei, sier Frode Scheie. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Ekspert vil vrake Grimsbø etter superkampen: - Lunde bør starte

Mener Katrine Lunde har en fordel.  

Rio/OSLO (Dagbladet): Kari Aalvik Grimsbø sto som en levende vegg og var blant Norges største profiler da Norge banket Sverige 33-20 i OL-kvartfinalen tirsdag.

31-åringen var så god at hun nesten sprengte Dagbladets spillerbørs etter kampen.

Men den fantastiske prestasjonen mot Sverige har lite å si med tanke på nattens OL-semifinale mot Russland, mener TV 2s håndballekspert Frode Scheie.

Han er klar på at Grimsbø bør starte på benken og at Katrine Lunde bør få tillit fra start.

EKSPERT: Frode Scheie håper Katrine Lunde starter i mål for Norge i OL-semien. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
EKSPERT: Frode Scheie håper Katrine Lunde starter i mål for Norge i OL-semien. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Lunde spiller til daglig på lag med flere av de beste russerne, og hun kjenner i tillegg flere av spillerne fra den russiske ligaen, sier Scheie til Dagbladet.

Alle russerne spiller i hjemlandet

Den rutinerte keeperen, som lenge var Norges soleklare ener, har siden 2015 spilt for Rostov-Don i Russland. Alle de 14 russiske jentene spiller i hjemlandet.

- Hun sitter med stor kjennskap til disse spillerne. Og vi har sett før at det har mye å si for Lunde. Da hun spilte i Viborg, stengte hun flere ganger målet mot Danmark på landslaget, sier han.

Kari Aalvik Grimsbø fortalte til TV 2 etter storseieren over Sverige at det hele føltes litt uvirkelig.

- Jeg var helt borte i min egen verden under kampen, sa Grimsbø.

Tviler på keeperbytte

Scheie er tydelig på at Grimsbø var helt brilliant mot Sverige. Det er imidlertid ikke nok til å starte mot Russland, mener han.

- De norske jentene er ekstremt gode på å nullstille seg. Men det kan være vanskelig i en turnering å følge opp en «ut av deg selv-opplevelse». Hun fortalte jo at hun ikke helt skjønte hva som skjedde. Og det var uten tvil en kraftanstrengelse. Grimsbø kan jo fortsatt komme inn om Lunde ikke spiller godt nok, sier håndballeksperten.

- Tror du det kommer til å skje at Lunde starter?

- Nei, det gjør jeg ikke. Hergeirsson ser på Grimsbø som en ener. De ville nok argumentert med at Lunde kunne kommet inn i andre omgang, om det var nødvendig. De har til vane å starte med det tryggeste valget, svarer Scheie.

KEEPERDUELL: Det er knyttet stor spenning til om det er Kari Aalvik Grimsbø eller Katrine Lunde som står mot Russland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KEEPERDUELL: Det er knyttet stor spenning til om det er Kari Aalvik Grimsbø eller Katrine Lunde som står mot Russland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Vil ikke si hvem som starter

Da Dagbladet møtte Thorir Hergeirsson onsdag, ville han si minst mulig om keeperduellen.

- Det er mye takket være Kari at vi fikk en pangstart mot Sverige. Hva som skjer videre må vi ta nærmere kampstart, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Keepertrener Mats Olsson forteller at Lundes kunnskap om russerne kommer godt med uansett hvem som starter i det norske målet i natt, men den tidligere målvakten vil ikke si hvem som starter i semifinalen.

- Lunde kan hjelpe oss på samme mulighet som Silje (Solberg) tidligere har gjort med spillere fra Danmark. Vi får nok litt inside-info. Lundes Russland-kunnskap kommer til nytte uansett om hun spiller eller ikke, sier Mats Olsson.

- Hvem starter i mål?

- Det er alltid en fordel for målvaktene å kjenne spillerne. Vi gjør som vanlig og går ikke ut med det lenge før kampstart, sier Olsson.

Uansett hvem som står mål - Frode Scheie håper på en mer spennende kamp i natt enn det vi ble vitne til mot Sverige.

- Det hadde vært artig om kampen ikke var over allerede i første omgang. Jeg håper og tror at det kan bli en kamp hvor Norge vinner med tre-fire mål. Jeg tror Norge har en 60 prosents sjanse, sier Scheie.