3-3: Miguel Britos kriget inn ballen på overtid. Foto: NTB Scanpix
3-3: Miguel Britos kriget inn ballen på overtid. Foto: NTB ScanpixVis mer

Premier League

Ekspertene er enige. Derfor skulle Watfords mål vært annullert

Liverpool kastet vekk seieren etter det legende kaller for «marerittaktig situasjon» for klubben.

Watford - Liverpool 3-3 (2-1)

(Dagbladet): Jürgen Klopp (50) og Liverpool fikk ingen drømmestart på Premier League, da laget spilte 3-3 mot Watford i ettermiddag.

Stefano Okaka sendte Watford i ledelsen etter åtte minutter. Sadio Mané utliknet på et herlig mål før halvtimen, før Abdoulaye Doucoure igjen sendte hjemmelaget i ledelsen. Pauseresultatet var 2-1. Men scoringer av Roberto Firmino og Mohamed Salah sendte Liverpool i føringen. 3-2 så ut til å bli sluttresultatet, men så kriget Miguel Britos inn 3-3 på overtid.

-Offside-diskusjon

Situasjonen ble heftig diskutert i sosiale medier etter kampen. Det ble argumentert med at ballen ble slått bakover i banen, og at Britos sto rolig foran Mignolet.

- Offside! Linjemannen burde sett det, sier Liverpools manager JürgeKlopp.

Så hva sier ekspertene?

- Det skulle vært en supermarginal offside. Watford-spilleren er foran ballen når den spisses. Han forstyrrer keeperen. Det har ikke noe å si at ballen spilles bakover, det er ikke del av regelen lenger, sier husdommer for spillselskapet Nordicbet, Per Ivar Staberg til Dagbladet.

- Watfords tredje mål var offside. Han var foran ballen og med innflytelse overfor keeperen, skriver tidligere Premier League-dommer, nå TV 2-ekspert, Mark Clattenburg i en tekstmelding til TV 2 - som ble lest opp på direkten.

Da Dagbladet laget en sak på den da nye offsideregelen, forklarte daværende dommersjef Rune Pedersen:

- Vi har sett at det er vurderingen av dette med å «forstyrre motspiller/keeper» som ofte skaper mest utfordringer og diskusjon. For å ta keeperen som eksempel, han må faktisk bli fysisk forstyrret av en aktiv handling fra en motspiller, for at det skal være straffbar offside. Motspilleren må være i synsfeltet hans når et skudd går, hindre at han får kastet seg, eller liknende.

Bedt om å dra

Liverpool-stjerna Philippe Coutinho (25) spilte ikke kampen på Vicarage Road i Watford. Årsaken skal visstnok være ryggtrøbbel. Samtidig er det en kjent sak at brasilianeren er bedt om å bli solgt.

Barcelona skal være villig til å bla opp over 900 millioner kroner. Før dagens kamp snakket Liverpool-legenden Jamie Redknapp om den betente situasjonen på Sky Sports. Liverpools amerikanske eier sier at Coutinho ikke skal noe sted i sommer.

BARCELONA-AKTUELL: Philippe Coutinho sto over dagens kamp på grunn av ryggtrøbbel. Foto: NTB Scanpix
BARCELONA-AKTUELL: Philippe Coutinho sto over dagens kamp på grunn av ryggtrøbbel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dette er en marerittaktig situasjon for Liverpool og Jürgen Klopp, sier Redknapp.

- Når sesongen starter, skal du være full av optimisme. I stedet er de kommet i en situasjon der de snakker om sin fremste mann: Kommer han til å bli, eller drar han?

934 millioner kroner

Redknapp fortsetter:

- Problemet er at du har en spiller som ikke ønsker å være i klubben. Vi snakker om Liverpool, en av de største klubbene i verden. Til slutt må du tenke på hva som er best for klubben. De kjøpte ham for 88 millioner kroner og kan selge ham for 934 millioner kroner.

- Ingen spillere er større enn Liverpool. Hvis han ønsker å dra, la ham gjøre det. Ta pengene, selv om det kan bety en vanskelig sesong. Coutinho er en fantastisk spiller, men han ønsker ikke lenger å spille for Liverpool. Han har skrevet under på at han vil bli solgt. Og 934 millioner kroner er gode penger, spesielt når du tenker på at Manchester City betalte 519 millioner kroner for Kevin De Bruyne, påpeker Redknapp.

LIVERPOOL-LEGENDE: Jamie Redknapp.
LIVERPOOL-LEGENDE: Jamie Redknapp. Vis mer

Snudde kampen

I dagens kamp mot Watford klarte Liverpool å reise seg fra ruinene. Første omgang var preget av elendig forsvarsspill. Dette klarte de å rette opp til andre omgang, men det holdt ikke helt inn.

Kampens perle var scoringen til Sadio Mané etter 29 minutter. Liverpool kombinerte hurtig, vakkert og eksplosivt. Ballen endte til slutt hos Mané, som plasserte ballen lekkert opp i hjørnet.

På samme måte som i åpningskampen mellom Arsenal og Leicester var kampen preget av mange mål. Totalt på de to første kampene av årets sesong er det scoret 13 mål.

Dette lover godt for fortsettelsen. Men kanskje sier det også noe om at noen må jobbe med den defensive organiseringen.

- Jeg kan ikke gjøre noe med det (utlikningen). Vi må bli bedre defensivt. Vi var det beste laget og skulle ha vunnet, sier Klopp.