SPISS: Alexander Sørloth under VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og San Marino på Ullevaal stadion i oktober 2016. Ekspertene mener at 21-åringen bør starte når Norge møter miniputtnasjonen igjen denne uka. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SPISS: Alexander Sørloth under VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og San Marino på Ullevaal stadion i oktober 2016. Ekspertene mener at 21-åringen bør starte når Norge møter miniputtnasjonen igjen denne uka. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Norge møter San Marino og Nord-Irland denne uka

Ekspertene er enige: Sørloth bør starte på topp for Norge

Banker inn mål i Danmark.

(Dagbladet): Denne uka spilles de siste kampene i kvalifiseringen til VM 2018. Av lagene i kvalifisering er det kun Belgia som har sikret seg billett til neste års mesterskap i Russland, og håpet om en plass i det gjeveste selskapet lever videre for flere nasjoner.

Etter en skuffende VM-kvalifisering er det for lengst klart at Norge ikke er blant disse, men landslaget skal ut i aksjon mot San Marino og Nord-Irland denne uka. Nå maner ekspertene laget til å få gode resultater og skape positivitet rundt landlaget igjen.

– Nå handler det om å bli ferdig med enda en dårlig kvalik. Jeg synes norsk fotball er ganske trist for tiden, og nå må vi slikke sårene etter Tyskland-kampen og slå San Marino. Det går ikke an å forestille seg noe annet. Det er på tide å få dette landslaget på skinner, sier Dagbladets fotballekspert, Morten Pedersen.

FOTBALLEKSPERT: Lars Tjærnås lengter etter en skikkelig norsk opptur. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FOTBALLEKSPERT: Lars Tjærnås lengter etter en skikkelig norsk opptur. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Han får støtte av Aftenpostens fotballekspert, Lars Tjærnås.

– Et A-landslag skal alltid mene at det viktigste er å vinne, så lenge det handler om kvalikkamper. Det er aller viktigst fordi vi altfor lenge har hatt et landslag som har gitt oss mange nedturer. Mot San Marino skal vi selvsagt vinne, og det bør være realistisk å vinne relativt greit. Så får forberedelser til den kommende EM-kvalifiseringen starte etter denne kvaliken er over.

Smart, rask og i form

Joshua King er Norges største stjerne og mannen folket håper skal score målene i årene som kommer. 25-åringen hadde en gnistrende sesong på klubblaget i fjor og endte til slutt opp med 16 nettkjenninger i Premier League.

Denne sesongen har det foreløpig kun blitt ett mål på nordmannen, og lørdag gikk han målløs av banen da Bournemouth tok imot Leicester. En norsk landslagsspiss som scorer mål, er Alexander Sørloth. Han scoret igjen i helga, og står med sju mål i dansk superliga. Ekspertene mener at han bør starte sammen med King mot San Marino.

– Jeg har sett de fleste av Sørloths kamper i høst, også denne. Han er i flytsonen, rask til å oppfatte situasjoner, smart i bevegelsene, og sikker når han får sjansene. Dessuten har han vist at han passer godt med King, mener Aftenpostens fotballekspert, Lars Tjærnås.

– Han er i form, og jeg mener at han er en naturlig makker til Joshua King. Mot bedre lag kan vi trenge en hardtarbeidende Alexander Søderlund, sier Morten Pedersen.

EKSPERT: Morten Pedersen er ikke enig i at Martin Ødegaard bør være med på landslaget. Foto: H A Vedlog
EKSPERT: Morten Pedersen er ikke enig i at Martin Ødegaard bør være med på landslaget. Foto: H A Vedlog Vis mer

Uenige om Ødegaard

Mange reagerte da Martin Ødegaard heller ikke denne gangen ble tatt med av Lars Lagerbäck, og flere argumenterte for at 18-åringen har ferdigheter som ingen andre i troppen besitter.

Tjærnås og Pedersen er uenig i oppfatningen om Ødegaard bør inkluderes eller ikke.

– Jeg er ikke blant dem som har ropt etter Ødegaard. Han er og kommer til å bli en veldig god fotballspiller, men jeg mener det er bedre at han spiller 90 minutter for U21, i stedet for at han spiller lite for A-landslaget, sier Pedersen.

– Martin Ødegaard burde vært med mot San Marino, kontrer Tjærnås.

– Den enkle begrunnelsen er at han er god nok, og har egenskaper på små flater ingen andre norske spillere har. Jeg ville brukt han på ene siden, og mener det var feil å ikke ta han ut denne gang. Dessuten har han vært i form lenge, utdyper han.