Ekspertene er ikke i tvil: Ronaldo bør vinne Gullballen

- Savner sidestykke i verdenshistorien.

FAVORITTENE: I likhet med de fire siste årene, står årets Ballon d'Or sannsynligvis mellom Lionel Messi (t.v.) og Cristiano Ronaldo (t.h.). Ekspertene og bookmakerne holder en liten knapp på Cristano Ronaldo, som scoret i helgens El Clásico da Real Madrid vant 3-1. FOTO:  AFP PHOTO/ LLUIS GENE/ QUIQUE GARCIA
FAVORITTENE: I likhet med de fire siste årene, står årets Ballon d'Or sannsynligvis mellom Lionel Messi (t.v.) og Cristiano Ronaldo (t.h.). Ekspertene og bookmakerne holder en liten knapp på Cristano Ronaldo, som scoret i helgens El Clásico da Real Madrid vant 3-1. FOTO: AFP PHOTO/ LLUIS GENE/ QUIQUE GARCIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag kom listen over de nominerte til FIFA Ballon d'Or. Både mangelen på Premier League-profiler, og mangelen på Luis Suárez har vært diskutert, men hvem fortjener egentlig å vinne kåringen?

De to storfavorittene er igjen Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Selv om debatten raste før Ronaldo vant gullballen i fjor, er Viasats mangeårige ekspertduo Vidar Davidsen og Roar Stokke overhodet ikke i tvil om hvem som fortjener å vinne i år.

Savner sidestykke Cristiano Ronaldo og Real Madrid er regjerende Champions League-mestere, og slo Barcelona komfortabelt 3-1 i helgens El Clásico. Nettopp dette gjør at Ronaldo for øyeblikket presterer bedre enn sin argeste rekord-konkurrent, Lionel Messi.

- Av og til blir man stum og har mangel på ord. Man blir så vant til å se Cristiano Ronaldo herje og score enormt med mål, men det han presterte forrige sesong er helt uten sidestykke i historien, sier Roar Stokke til Dagbladet.

Ikke bare ble Cristiano Ronaldo toppscorer i La Liga i fjor, og delte gullstøvelen med Luis Suárez, men han knuste også rekorden for antallet mål i en Champions League-sesong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer