United mot City:

Ekspertene før Premier League-drama: - Dette er noe vi aldri har sett før

Tre fotballeksperter før storkampen i England.

TAKK FOR SIST: Josep Guardiola og Jose Mourinho møtes lørdag for første gang i Premier League. Dette bildet er fra kamp mellom Barcelona og Real Madrid i 2011 - og managerene er kjent for å ikke være gode venner. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE
TAKK FOR SIST: Josep Guardiola og Jose Mourinho møtes lørdag for første gang i Premier League. Dette bildet er fra kamp mellom Barcelona og Real Madrid i 2011 - og managerene er kjent for å ikke være gode venner. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sesongens største Premier League-duell sparkes i gang klokka 13.30 i morgen når Manchester United får besøk av byrival Manchester City.

Begge lagene står med tre seire og ni poeng.

Begge lagene har nye managere i uvennene Jose Mourinho og Pep Guardiola.

Begge lagene har hentet inn en rekke stjernekjøp.

FOTBALLEKSPERT: TV 2s Kasper Wikestad. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FOTBALLEKSPERT: TV 2s Kasper Wikestad. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Dagbladet har spurt tre fotballeksperter og kommentatorer om hvilket lag som vinner helgas storkamp.

- Hvem vinner?

- For meg er kampen helt åpen. United har kanskje fått mer kreditt enn de fortjener og jeg mener de ikke har framstått som et «nipoengslag». Det er litt det samme med Zlatan Ibrahimovic, scoringene hans har maskert for mye annet. Både City og United har imponert i perioder. Jeg tror mye er avhengig av Mourinho. Han er verdens fremste til å få det kampbildet han ønsker. Det som er sikkert er at kampen betyr enormt mye for begge lagene og begge managerene, sier TV 2s kommentator Kasper Wikestad til Dagbladet.

Dagbladets kommentator Morten Pedersen forteller:

FOTBALLEKSPERT: Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen.
 Foto: H. A. Vedlog
FOTBALLEKSPERT: Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen. Foto: H. A. Vedlog Vis mer
FOTBALLEKSPERT: Tidligere TV 2- og Canal+, og nåværende Betsafe-representant, Per-Jarle Heggelund.
FOTBALLEKSPERT: Tidligere TV 2- og Canal+, og nåværende Betsafe-representant, Per-Jarle Heggelund. Vis mer

- Jeg tror du kan trekke i hatten. Dette er en type fotballkamp vi aldri har sett før. Det handler mer om dem som ikke spiller. Dette er mer enn en kamp mellom lagenes 11 spillere - og dette handler om Mourinho mot Guardiola. For første gang i historien er managerene viktigere enn tabellen. Det er første gang vi ser en Premier League-kamp av denne typen. Vi vet hvordan Mourinho er i stand til å stable et fotballag på beina. Og vi vet hvordan Guardiola ønsker å spille fotball. Det som er spennende er hva slags tilnærming de har til kampe., sier Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen.

Per-Jarle Heggelund - med fortid som fotballkommenator i Canal+ og TV 2 - er kortere i sitt svar.

- Sergie Agüero er ute. Manchester United vinner kampen, sier Per-Jarle Heggelund, som nå er fotballekspert for Betsafe, til Dagbladet.

- Mourinho eller Guardiola, hvem har imponert deg mest?

- Det er overraskende at begge har ni poeng. Spesielt at Pep Guardiola har fått en så god start. Laget har variert mye, fra det briljante til sløve. Jeg synes det har gått veldig fort med City. Det er mer ventet at Mourinho og United har fått en god start poengmessig, sier Wikestad.

- United har ikke spilt veldig bra. De har 9 poeng. Det er Mourinho og det er en styrke. City har sett sterke ut og scoret flest i ligaen med ni mål. City har vært skarpe offensivt, men mangler Sergio Agüero. Det svekker laget betydelig. United har ikke vært veldig gode. De har Zlatan som har levert scoringer når det trengs. Begge lagene har fått en god start. Dette blir lagenes første store test, sier Pedersen.

SCORER IGJEN?: Zlatan Ibrahimovic har scoret mål, men ikke imponert fotballekspertene etter overgangen til Premier League. Foto: Philip Oldham/BPI/REX/Shutterstock 
SCORER IGJEN?: Zlatan Ibrahimovic har scoret mål, men ikke imponert fotballekspertene etter overgangen til Premier League. Foto: Philip Oldham/BPI/REX/Shutterstock  Vis mer

Zlatan-stikk

- Er det noe som har overrasket deg ved United eller City i sesongstarten?

- Det er overhode ingenting som har overrasket meg. Den transfersommeren klubbene har hatt fortalte at de begge skulle gå ut i 150 kilometer i timen, og det har de begge gjort. Sammen med Chelsea er både United og City store Premier League-favoritter. Du verden for et oppgjør dette blir. Det er den største kampen på mange, mange, mange år. Jeg tror vi må tilbake til klassikerne med Manchester United og Arsenal for å finne lignende i form av opphusing og stjernespillere, sier Heggelund.

- Jeg synes ikke Zlatan har vært god. Men han har vært god i noen øyeblikk. Sånn er Zlatan. Jeg synes han ikke har vært spillemessig god, men gjort den jobben han her hentet for. Han har avgjort kamper. Det er derfor han er hentet til Old Trafford, sier Morten Pedersen.

Dagbladets kommentator får støtte av Wikestad.

- Zlatan har på mange måter gjort det han er hentet for. Men dersom han hadde spilt slik han har gjort uten å score mål, så hadde han fått mye kritikk. Men han har gjort jobben. Han kan se uinteressert ut, men slik har det vært lenge. Han har levert i form av scoringer, sier Wikestad.

Manchester C. 3 3 0 0 9 - 3 9
Chelsea33007-29
Manchester U.33006-19
Everton32104-27
Hull32014-26
Middlesbrough31203-25
Tottenham31203-25
Arsenal31116-54
Leicester31113-34
West Bromwich31112-24
Liverpool31115-64
West Ham31023-53
Swansea31022-43
Burnley31022-43
Southampton30212-42
Sunderland30123-51
Crystal Palace30121-31
Watford30123-61
Bournemouth30122-51
Stoke30122-61

Zlatan Ibrahimovic står med tre seriekamper og tre seriemål i sesongstarten. Heggelund er hakket mer positiv til svensken enn de to andre ekspertene.

- Zlatan har åpnet akkurat som forventet. Han er en av verdens beste fotballspillere, og jeg er verken veldig imponert eller veldig skuffet. Jeg føler starten hans er akkurat som den skal være, sier Per-Jarle Heggelund..

Talent i form

Spisstalentet Marcus Rashford herjet og scoret hat trick for U21-landslaget i 6-1-seieren mot Norge denne uka. United-angriperen fortjener å starte toppkampen mot City sammen med Zlatan, mener Wikestad.

- Rashford er i kjempeform. Innhoppet hans mot Hull (matchvinner og 1-0-seier) er kanskje det mest imponerende innhoppet jeg har sett. I mine øyne bør Rashford starte mot City, kanskje ikke i favorittposisjonen, men han kan erstatte Martial, sier Wikestad.

TV 2-kommentatoren er også spent på keeperduellen: United David de Gea mot Citys nyervervelse, Claudio Bravo.

- Jeg tror Bravo kan få en tøff start på City-karrieren. Mange husker hvordan de Gea ble behandlet av motstanderne da han var fersk i Premier League. Spillet inne i boksen er helt annerledes fra La Liga til Premier League. I England er det mer fokus på fysikk og å lempe innleggene inn i feltet. Det kan være uvant for mange keepere, sier Wikestad.

Han utdyper:

- I Premier League er det hardere duellspill i feltet. Feltet kan være stappfullt av spillere og det betyr at keeperne får en helt annen utfordring og må bli sterkere i duellspillet. De Gea brukte lang tid på å tilvende seg den delen av spillet. Nå er han helt konge. Bravo har mer rutine, men jeg er spent på å se hvordan han takler den engelske mentaliteten. Dette er noe Jose Mourinho helt sikkert vil utnytte, sier Wikestad.

Dette er lørdagens kamper i Premier League:

13.30: Manchester U. - Manchester C. 16.00: Arsenal - Southampton, Bournemouth - West Bromwich, Burnley - Hull, Middlesbrough - Crystal Palace, Stoke - Tottenham, West Ham - Watford, 18.30: Liverpool - Leicester.

UTESTENGT: Sergio Aguero for Manchester City. Foto: NTB Scanpix
UTESTENGT: Sergio Aguero for Manchester City. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer