Ekspertene hyller Zucca: - Det er nesten vanskelig å tro

På vei til å bli den største norske noensinne, mener Dahlstrøm og «Shampo».

(Dagbladet): Mats Zuccarello (28) har hatt en fenomenal sesong så langt i NHL. Nordmannen gjør praktkamp etter praktkamp, og hylles i det vide og det brede etter sine prestasjoner på isen. Senest i natt scoret han det som ble det avgjørende målet i New York Rangers' seier over Toronto Maple Leafs.

Nordmannen ble hyllet i amerikansk presse, og norske eksperter omtaler ikke akkurat Zucca i dårligere ordelag.

Espen «Shampo» Knutsen, som lenge har blitt omtalt som tidenes norske hockeyspiller, mener det Zucca driver med rett og slett er utrolig stort.

- Det er sinnssykt å komme til NHL og dominere så mye som han gjør. Det er en fantastisk prestasjon, sier Vålerenga-treneren til Dagbladet.

TV 2-ekspert og tidligere toppspiller Ole Eskild Dahlstrøm er enig:

- «Shampo» var god i NHL han altså. Men det Mats driver med nå er nesten vanskelig å tro, sier Dahlstrøm til Dagbladet.

Tidenes største? Dahlstrøm mener statistikken taler for seg selv: Mats Zuccarello er på vei til å bli Norges aller største noensinne dersom han fortsetter slik. Det mener også «Shampo».

- Det er nesten slik at når han går av banen, går man på kjøkkenet, og kommer tilbake når Mats er tilbake. Det er når han er på isen, at det skjer ting. Han er lederen i laget, og større enn det blir det ikke. Det er vanskelig å rangere gjennom tidene, men tallene lyver ikke. Fortsetter han sånn blir tallene og rekordene tøffe å slå senere, sier TV 2-ekspert Dahlstrøm.

IMPONERT: Ole Eskild Dahlstrøm.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
IMPONERT: Ole Eskild Dahlstrøm. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Da Dagbladet fredag snakket med hockeyekspertene, lå Zuccarello på en 19. plass på poenglista. To kamper senere har nordmannen klatret til en niendeplass, og ligger ti poeng bak Patrick Kane, som topper.

- Kan han hevde seg helt i toppen, Knutsen?

- Det er vanskelig å si, for det er ekstremt vanskelig og det skal veldig mye til. Da må du ha medspillere i sitt livs form og alt skal klaffe. Men bare det å ligge på 20. plass (jfr. fredag, journ.anm) er en helt utrolig prestasjon. Det er så mange bra spillere der, og det er ekstremt bra rett og slett. Så lenge han er så bra som nå, tror jeg vi alle skal være veldig fornøyde med det.

Alvorlig skade Sportskanalen ESPN, som hyllet Zucca fredag, drar fram at det bare er et drøyt halvår siden han lå i sykesenga uten å kunne snakke. For i april fikk han nemlig pucken i hjelmen, noe som førte til en hodeskade. I verste fall kunne det ført til at karrieren var over.

I oktober og november har han vært i kanskje sitt livs form.

- Det som er med Mats, er at han er uredd. I den situasjonen ga han alt, men begynner man å trekke seg i de situasjonene som det, får man ikke spille mer. Man kan ikke nøle. Det gjør ikke Mats i det hele tatt. Det er en sterk prestasjon å komme tilbake. Det var en skadesituasjon som i verste fall kunne gjort at karrieren var over. Det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere, sier Dahlstrøm.

IMPONERT: Shampo. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
IMPONERT: Shampo. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer